Православно Спортско Друштво Света Србија, Београд, Србија

Православно Спортско Друштво

Актуелности

peticaaaПравославно спортско удружење “Свети Срб и ја” је данас на Ади Циганлији у јубиларном, петом издању свог централног годишњег догађаја: “Спортско сабрање Свете Србије”, показала на делу, да концепт: духовност, култура и спорт, дају корелативну снагу у стварању амбијента квалитетног педагошког приступа у васпитању наших најмлађих. Оно што је овде занимљиво, јесте то што су они активни чиниоци у пуном капацитету своје менталне и физичке моторике. То се данас огледало кроз њихово учешће у Светој Литургији, затим културном програму и спорту.

sss 5 dizajnСпортско Сабрање Свете Србије је манифестација од посебног значаја за Град Београд, коју са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, већ пет година организује Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” (ПСУСС). Она је уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, како је то Свјатјејши назвао кованицом ”хармонично васпитање”, до сада укупно заинтересовала и на једном месту окупила, више од 100.000 посетилаца. Прве године спортска тема је био фудбал, друге кошарка, треће тенис, а четврте краљица спортова - атлетика.

uskrs 2018Деца спортисти Свете Србије, данас су наставила обележавање великог празника Васкрсења Господњег. Након јучерашњег дана који су провели са својим најближима, данас су се после Свете Литургије, окупила у порти Храма Светог Саве и уз куцање јајима, радост и игру, позвали све своје вршњаке који су се нашли на истом месту, да заједно поделе радост празника над празницима честитајући се радосним поздравом: ”Христос Васкрсе, Заиста Христос Васкрсе!”

vaskrs18Озарени великом радошћу Васкрсења Христовог и славећи победу живота над смрћу, поздрављамо вас радосним поздравом:
Христос Васкрсе!

деца спортисти Свете Србије

drugi naslovnaНовине Српске Патријаршије: ”Православље” у најновијем броју о Светој Србији
Интервју генералног секретара Владимира Радовића, поводом јубилеја - пет година Свете Србије
(текст преносимо у целости)

ivanasampionСва деца спортисти, тренери и управа ПСУСС – ПСД ”Света Србија”, од срца честитају Ивани Шпановић и њеном стручном штабу, на историјском успеху постигнутом на Светском атлетском првенству у дворани и освајању шампионског трона у дисциплини скок у даљ за жене. Овиме је постигнут историјски успех не само за Иванину спортску каријеру, него и Српску атлелтику уопште. Освајањем златног одличја, наша Ивана је објединила светске титуле у јуниорској, коју је освојила 2008. године и сениорској конкуренцији, десетој по реду у каријери коју доноси са великих такмичењима.

pasjanПСУСС у оквиру свог развојног пројекта ПСД ”Света Србија” у плану тренажних активности посебну пажњу посвећује раду са децом на Косову и Метохији. Тако је у акционом плану за 2018. годину, поред отварања нове спортске филијале у енклави Ново Брдо, следећи сегмент у српској средини Косовског Поморавља, Пасјану, након фудбалске отварање и одбојкашке секције. Опрема и рекцвизити за рад су обезбеђени, а недавним добављањем грејача – плинског топа, омогућен је и несметани тренажни процес и током хладних зимских месеци у фискултурној сали ОШ ”Миладин Поповић”.

sahistkinjaМлади спортисти ПСУСС-ПСД ”Света Србија” су учествовали на петом Светосавском шаховском турниру који су организовали Светосавско звонце и Први српски шаховски савез. Турнир је одржан 21. јануара, у свечаном атријуму Центра за културу ”Влада Дивљан”, а под покровитељством ГО Палилула и уз учешће преко 90 малих шахиста.

casni krst topСа благословом Његове Светости патријарха српског Господина Иринеја, у организацији Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, а уз подршку Светосавског звонца и ПСУСС-ПСД ”Света Србија”, деца нижих разреда основних школа Града Београда пливала су за Часни крст.

FullSizeRender 10Поучени веома лепим утисцима са прошлогодишње свечане градске прославе Спасовдана, када се ПСУСС-ПСД ”Света Србија” активно укључила и са својим организацијским капацитетом помогла да се ова духовна манифестација саборно омасови, братство храма Вазнесења Господњег, позвало је Димитрија Стикића, председника и Владимира Радовића, генералног секретара ПСУСС на састанак око договора за овогодишњу прославу Крсног имена наше престонице.

Наша FaceBook страница

Наше Twitter објаве