Основана Футсал (footsal) екипа Свете Србије

Промоција екипе малог фудбала (footsal) Свете Србије  (ПСУСС) одржана је у ,,балону” ,,Corn Product” у Београду, у понедељак 18. новембра. Footsal екипу су основали бивши фудбалер Александар Кристић и бивши кошаркаш Дејан Томашевић, а чине је студенти Православног богословског факултета из Београда, свих година. Капитен екипе је студент Богословског факултета Владимир Радовић. ПСУСС је за рад добила благослов од Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, а на предлог протосинђела Герасима, игумана манастира Ђурђевих Ступова слава footsal екипе биће Свети Теоктист (Краљ Драгутин). 

За време промоције у кратком духовно уметничком програму учествовао је хор ,,Српски православни појци” и девојчице из КУД-а ,,Градимир”, а на свечаности је присуствовало стотинак дечака који тренирају у овом спортском друштву. На крају свечаности одиграна је утакмица између footsal екипе и пријатеља овог друштва, међу којима су били познати спортисти Саша Илић, Ненад Милијаш, Горан Буњевчевић и многи други.

ПСУ ” Свети Срб и ја” (ПСУСС) је основана са циљем да деца кроз тренинг, било да је фудбал, кошарка или одбојка, уче и о вери и да узрастају у здравом друштву са добрим васпитањем.

Студенти Богословског факултета који су чланови footsal екипе Свете Србије, пренеће своје искуство и своје знање стечено на факултету, на децу пред којом се тек отварају путеви живота. Они ће им бити пример, учиће их молитве пре и после тренига и помагати им. Важно је да уз њихову помоћ деца науче основе наше православне вере, да би касније ишли правим путем и да би, ако наставе да се баве спортом увек веровали у помоћ Божју и не само за време утакмице већ целог живота, и да му се како захвале после сваке победе тако и да не очајавају после пораза. Поред тога, ово јединствено друштво као спој спорта, вере и хуманости ће организовати хуманитарне утакмице широм Србије и посећиваће манастире.

Стефана Радић

Подели ово:

Слични постови