Основана планинарска секција

У недељу 1. јуна 2014. године, на Кoшутњаку, у Београду, Православно спортско друштво „Света Србија“ је у сарадњи са Специјалном антитерористичком јединицом (САЈ) основала планинарску секцију. Око стопедесет малишана у пратњи својих родитеља окупили су код Хајдучке чесме на Кошутњаку, где су их чекали припадници САЈ-а на челу са г. Богићем Богдановићем. Стручни водич који је обишао највише врхове европе и света, овог викенда окупио је мале београђане како би их упутио у најлепше делове ове оазе природе и зеленила. Полазак је почео са молитвом „ Оче Наш“ једногласно радавала су се деца, не знајући шта их све чека. Јурили су кроз шуму да што пре заврше предвиђени пут јер су им обећани турнири у фудбалу, одбојци, кошарци.

Време за одмор није постојало, поред многих занимљивих ствари за сналажење у природи, малишани су учили да патрoлирају улицом како би сви који су прелазили са стаза на магистралу остали безбедни.

После напорног успона, црква Светог Луке на Кошутњаку била је право место за одмор. Деца су се после кратког освежења упутилa у храм.

Старешина храма протојереј – ставрофор др. Лука Новаковић обратио се деци са топлим речима добродошлице, утврдио их у њиховом труду и пожелео им успех у спорту, даривајући им иконе Христовог Васкрсења. Свеукупна атмосфера улепшана је певањем химне Светом Сави од стране најмлађих.

У парохијском дому од стране тренера и вероучитеља Марка Поповића, одржан је јавни час веронауке. Одржан је и мали квиз провере знања из основа веронауке, што се показало позитивно јер се деца нису дала изненадити. Такође ово пријатно недељно поподне млади планинари су могли провести и уживати у садржајима дечијег игралишта: ”Звонце” које је 2011. године уз помоћ часописа Светосавско звонце постављено у оквиру порте овог храма.

За сами крај остављено је најлепше, припадници САЈ-а су за малишане припремили вештачку стену за пењање. Радости није било краја, сви су ишчекивали да се попну на стену висине пет метара и осталима покажу своју снагу, спретност и храброст. Велику пажњу и педагошки приступ показали су припадници САЈ-а који су све прохтеве малишана испунили без речи.

Подели ово:

Слични постови