Футсал екипа победник Тео купа 2014

Футсал екипа победник Тео купа 2014Футсал екипа ПСД ”Света Србија”, у саставу студената Богословског факултета из Београда поновила је успех из 2008. и 2012. године, освојивши прво место на турниру теолошких факултета у Минстеру (Немачка) који је ове године угостио двадесет шест екипа из Немачке, Аустрије, Хoландије, Мађарске, Србије и Републике Српске у периоду од 20. до 22. јуна 2014. године.

На TheoCup-у као спортској манифестацији која окупља фудбалске екипе свих хришћанских конфесија са циљем спортског надметања, дружења и размене искустава, наша Православна Црква имала је три представника: Богословски факултет Универзитета у Београду, Богословија Светог Саве и Богословски факултет из Фоче.

Екипу Свете Србије предводио је капитен Бранислав Мићановић, који је својим техничким умећем омогућавао брзим крилима Душку Перићу и Ненаду Срећковићу да праве проблеме одбрани противничких тимова и за екипу остваре незустављиви низ победа све до самог финала.

Следеће године традиционални TheoCup ће се одржати у Вирцбургу, у Немачкој.

Кроз до сада постигнуте успехе екипе ПСД ”Света Србија” сачињене од студената богословског факултета Универзитета у Београду постиже се то да они у најбољем светлу представљају нашу земљу. Важно је истаћи одушевљење са којим организатори TheoCup-a сваке године примају наше студенте, као и чињеницу да учешће на турниру нашим студентима чини велику част.

Без фудбалске екипе Свете Србије, одигравање TheoCup-a, по сведочењу организатора, више се не може замислити, јер је учешћем наше екипе такмичење добило ширу димензију. Тиме је причињена радост свим црквама. Уједно је припремљен пут новим генерацијама за остваривање сарадње која не мора подразумевати само фудбалско такмичење, већ и друга поља студентских активности.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2014/teo-kup{/gallery}