Духовно-спортска манифестација Свете Србије и Светосавског звонца

Духовно-спортска манифестација Свете Србије и Светосавског звонцаУ недељу 5. октобра у спомен-храму на Врачару, са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, одржана је духовно-спортска манифестација у организацији Православног спортског друштва „Света Србија“ и Светосавског звонца. Догађај је почео молитвено, Светом Литургијом у Храму Светог Саве са почетком у 9 часова, којом је началствовао Његово Преосвештенство епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, уз саслужење браства и појање хора храма.

Духовно-спортски фестивал почео је у 11 часова на платоу испред цркве. Најпре је дечји хорић „Стефан“ отпевао, пред више стотина малишана и њихових родитеља, бака и дека, неколико прелепих духовних композиција које су поздрављене поздравила великим аплаузом. Даље је настављено у ритму „Моравца“ који су заједно са сплетом кола из централне и западне Србије извели чланови АКУД „Лола“. Након тога се скупу обратио протојереј-ставрофор Радивој Панић, старешина Храма Светог Саве, који је пожелео добродошлицу свој присутној деци и благословивши прогласио спортски део манифестације отвореним.

Убрзо је плато Храма Светог Саве постао једно велико дечје игралиште испуњен дечјом вревом и смехом. Са десне стране светосавске порте своје спортске вештине су могли да покажу мали фудбалери, а са леве кошаркаши. На травнатом делу у навлачењу конопца такмичили су се породично, раме уз раме, и родитељи и деца, а они највештији опробали су се у тркама у џаковима. За све који су желели да науче основне кораке: качерца, моравца, шестерца могли су да присуствују радионицама фолклора које су држали чланови АКУД-а „Лола“.

Након званичног дела програма свој присутној деци су подељени пригодни поклони, а родитељи, деца, наши познати спортисти и чланови редакције Светосавског звонца су наставили дружење.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2014/dogadjaj-kod-hrama{/gallery}

Подели ово:

Слични постови