Председник ПСД ”Света Србија” домаћин славе Саборне Цркве

Председник ПСД Света Србија домаћин славе Саборне ЦрквеЊегова Светост Патријарх српски Иринеј началствовао је на празник Сабора Св. архангела Михаила св. Литургијом у београдској Саборној цркви, поводом храмовне славе чији је овогодишњи домаћин и кум био председник ПСД ”Света Србија” господин Дејан Томашевић. Након Свете Литургије у препуном Саборном храму Светог Архистратига Божијег Михаила, приступило се молитвеном чину резања славског колача. Патријарх је честитао славу куму овогодишњег сабрања и његовој породици и пожелео сваког добра и напретка њиховом дому.

Такође Патријарх је честитао овај велики празник свим верницима, нашем народу расејаном по свету, као и житељима Београда, рекавши да живимо у тајанственом свету не познајући га довољно јер као део ума Божјег, ум је људски ограничен. “Ми смо лик Божји, круна Његове творевине, али само Он зна почетак и крај свега. Нама је дато колико нам је потребно, а много је више онога што не видимо. Треба да знамо да све ово није случајност, већ промисао Божји.

Када бисмо могли да видимо све што постоји, били бисмо изненађени ко је све са нама, били бисмо, попут пророка, задивљени безбројним духовним силама око нас. Црква нас учи да сваки човек добија Анђела чувара душа и тела наших и моли се за њега. Присуство тих сила у овоме свету је очигледно јер су дејствовали на разне начине, а у то да нас рука Божја, Архангели и Ангели, прате, не треба да сумњамо. Прате нас у добром, али и су жалосни ако не идемо путем Божјим. Трудом треба да заслужимо оно што нам је Господ наменио. Нека би и нас удостојио славе и милости Његове.

Као што је ред и поредак, овогодишњи домаћин, председник Свете Србије Дејан Томашевић, предао је славу и половину славског колача наредном куму и свечару нашем познатом адвокату Томи Фили.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2014/slava-Saborne-Crkve{/gallery}

Подели ово:

Слични постови