Деца Свете Србије захвалила својим доброчинитељима

Деца Свете Србије захвалила својим доброчинитељимаВече празника посвећеног освећењу детињства Пресвете Богородице и Њеном Ваведењу у Храм Божји, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј је провео са децом Православног спортског друштва ”Света Србија” на манифестацији ”Вече захвалности” приређеној у Музеју Југословенске кинотеке.

Благосиљајући скуп, патријарх Иринеј је поручио да Српска Православна Ццрква подржава све што доприноси узрастању и васпитању. Напомињући да нема ни економског развоја без моралног напретка, патријарх Иринеј је указао да историја показује да економски моћни народи без духовних основа не опстају, док су се одржали они који имају јаку духовну културу: ”И ми Срби да нисмо имали своју духовну културу, не би се одржали током пет векова ропства под Турцима. Оно што су Срби издржали под Турцима, могао је само народ који је имао дубоку свест о себи, својој вери, култури и свом историјском месту. И данас нам је то исто потребно.”

Желећи да на посебан начин захвале Његовој Светости на молитвеном заступништву и благослову, председник г. Дејан Томашевић и најмлађи чланови ПСД Света Србија даривали су првојерарха Српске Цркве дресом са бројем 45, којим је символично указано да је патријарх Иринеј 45. по реду поглавар Српске Цркве, чиме је још једном подвучен значај, мисија и наследство Цркве као вековног чувара наше традиције, васпитања и националног индетитета.

У знак пажње за подршку коју је Министарство омладине и спорта пружило програмима и раду ПСД Света Србија, деца су граматом даривала министра Вању Удовичића. Са посебном љубављу и пажњом за животно дело и срећна детињства захвалницу је добио и дечји писац Раша Попов.

У препуној сали Музеја Југословенске кинотеке међу три стотине званица, деца из ПСД ”Света Србија” даривала су захвалницама своје доброчинитеље: ”Телеком Србија”, ЈП ”Ада Циганлија”, СП ”Ласта”, ”Нелт”, екипу филма ”Монтевидео” и ИФ Мекен Групу.

Уметнички део програма извели су ученици Музичке шпколе Мокрањац из Београда.

Програм је водио наш познати глумац Војин Ђетковић.

Филм ТО СМО МИ – ПСД ”СВЕТА СРБИЈА”

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2014/zahvalnicko{/gallery}