Хуманитарни концерт ”Певајмо за живот”

Хуманитарни концерт Певајмо за животАнсамбл Друштва српско-руског пријатељства „Косовски божури“ заједно са студентима Београдског Универзитета организујe хуманитарни концерт под називом „Певајмо за живот“. Концерт ће бити одржан 22. децембра 2014. године са почетком у 19 часова у великом амфитеатру Правног факултета у Београду. Циљ концерта је прикупљање средстава за трансплатацију јетре Дарка Петровића из Гораждевца, села на Косову и Метохији.

Наиме, Дарку је пре два месеца утврђена врло ретка “Вилсонова” болест од које у свету обољева мали проценат људи. То је обољење у коме јетра производи бакар, па тако сопствени орган постаје непријатељ људском телу. Дарку је трансплатација јетре хитно потребна. Зато смо се ми његови сународници, другови, браћа и сестре ујединили и окупили са циљем да се што пре прикупи сума од 95 000 еура. До сада је захваљујући прилозима народа са Косова и Метохије прикупљено 30 000 еура.

Позивамо целу Србију да се у ово време ишчекивања најрадоснијег хришћанског празника сети свог ближњег у невољи, немоћи и болести. Јер како каже сам Господ Исус Христос „ГДЕ ЈЕ МНОГО ЊИХ САБРАНО И ИМЕ МОЈЕ, ТАМО САМ И ЈА“.

{gallery}/vesti/bozur{/gallery}

Подели ово:

Слични постови