Деца Свете Србије дарују своје вршњаке

Деца Свете Србије дарују своје вршњакеДани који нам долазе доносе са собом радост Божића и најлепше жеље у наступајућој 2015. години. Желећи да ту радост поделе са својим вршњацима, деца Свете Србије су у сарадњи са православним дечјим часописом „Светосавско звонце“ посетила своје вршњаке у „Прихватилишту“ и уручила им Божићне пакетиће и дарове које су сами за њих припремили.

„Прихватилиште за децу Београд“ је установа у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда, која збрињава најосетљивије категорије младих из целе Србије, узраста од 7 до 18 година, међу којима су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца без родитељског старања, деца улице. Током 56 година рада Установа је збринула преко 70.000 деце. Поред пакетића, деца Свете Србије су за тридесетак својих вршњака који су тренутно боравила у Прихватилишту додатно спремила и своје дарове које су купили одвајајући од својих џепараца, те су их лично предали свакоме од њих.

Заједно са децом спортистима били су неки од њихових родитеља као и тренери Свете Србијe. Након кратког дружења у простору боравка Прихватилишта, малишани домаћини су позвали своје госте да им покажу своје собе и да се заједно играју.

Простор од скромних 250 квадрата испунила је дечја граја и осмеси, а њиховој заједничкој игри није било краја. Деца Светe Србије и њихови родитељи су у обиласку Прихватилишта могли да виде заиста скромне услове у којима ова деца бораве али су могли да осете љубав и топлину ове својеврсне дечије ”сигурне куће”, коју им кроз свој рад несебично пружају људи запослени у њој на челу са руководиоцом Данијелом Стајковић.

На крају сусрета договорена је и међусобна сарадња ПСД ”Света Србија и ”Прихватилишта за децу”. Ta сарадња ће подразумевати укључивање њихове деце у све активности Друштва као што су тренинзи у спортовима које одаберу, учешће у раду секција и одласци на спортске и едукативне ескурзије.

donirajte-srpski

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2014/prihvatiliste{/gallery}