Слога је наша највећа врлина

Слога је наша највећа врлинаНаши негдашњи веома добри фудбалери, а сада и успешни тренери два Александра Кристић и Станојевић, један звездаш, други партизановац заједно су наумили да својим вештинама и знањем уведу кинеског друголигаша Пекинг Ентерпрајзиса у прву лигу. Управо овим својим заједничким радом они показују да Срби кад се сложе нема шта не могу да ураде заједно и да тако дођу до заједничког успеха. По речима Аце Кристића, он и Сале Станојевић користећи своје дугогодишње познанство и делећи сличне погледе на филозофију фудбала, те најважније споредне ствари на свету, оповргавају наметнуту тезу која је као какво кукавичје јаје подмеднута међу звездаше и партизановце да они не могу заједно.

„Ми Срби смо мали народ и већ смо много подељени, тако да нам додатне поделе нису потребне. Време је да се окренемо једни другима, да будемо пријатељи између себе.“– између осталог каже Аца.

Такође као још једна потврда српске слоге јесте и највећи конкурент Пекинг Ентерпрајзиса, екипа Хабеј коју тренира наш прослављени фудбалски стратег Радомир Антић, у чијем тиму играју заједно негдашњи првотимци Црвене звезде и Партизана: Милијаш и Радовић.

Такође, своје пријатељство Аца Кристић и Сале Станојевић ојачали су заједничким залагањем и радом у Православном Спортском Друштву „Света Србија“, Аца као један од оснивача , а Сале као један од промотера. Такође имали су и своја заједничка учешћа у пројекту манастира Ђурђеви Ступови: „Обновимо себе, подигнимо Ступове.“ По речима обојице живот у духу православља их је додатно ујединио и помогао да препознају: веру, наду и љубав, те праве хришћанске врлине и да живе по њима.