Пријем у Патријаршији СПЦ

Пријем у Патријаршији СПЦДанас је Патријаршији Српској, председника Православног спортског друштва “Света Србија” Дејана Томашевића, примио викар Патријарха, Његово Преосвештенство Епископ топлички Господин Арсеније (Главчић).

Сходно томе, да је Света Србија и до сада имала веома добру сарадњу са негдашњим викарима Патријарховим Епископима (сада) бихаћко-петровачким Атанасијем (Ракитом) и пакрачким Јованом (Ћулибрком), желела је да оствари добру сарадњу у комун икацију и са сада новопостављеним Епископом Арсенијем.

У срдачном сусрету председник Дејан Томашевић, укратко је упознао Епископа Арсенија са историјатом, радом и циљевима ПСД „Света Србија“. Такође му је испред Друштва упутио позив да буде члан организационог одбора манифестације „Спортско Сабрање Свете Србије“.

Владика Арсеније је захвалио на позиву, рекавши да ће му бити велика част да учествује у акцијама и раду Друштва које помаже Цркви у спровођењу и духовног и телесног – хармоничног васпитања деце, чије су главне смернице: православље и спорт.