Утакмица кошаркашке секције ПСД ”Света Србија”

Утакмица кошаркашке секције ПСД Света СрбијаКао што је и најављено, у суботу 14. марта, на терену Новобеоградске основне школе ”Иван Гундулић” са почетком у 11 часова, одиграна је кошаркашка утакмица екипа ПСД ”Света Србија” и КК ”Земун”.

Овај сусрет најмлађих кошаркаша Свете Србије и Земуна, имао је за циљ, развијање спортског духа и заступљеност свих елеманата игре, уз тимски рад сваке од екипа, а све у циљу подизања ефикасности и развијања свести колективне игре.

Сходно томе, утакмица није имала резултатски императив победе и тактизирања, већ су тренери допустили да се игра развије у свој лепоти кошарке, чиме су актери показали зашто је она један од најпопуларнијих спортова код нас и у свету. У првом делу утакмице све играче красила је фер игра и колективни однос према саиграчима и пожртвованост у игри. На одласку на одмор могло је се видети задовољство на лицима тренера обе екипе, јер су се максимално трудиле да испуне задате им циљеве.

Друго полувреме је дало још више разиграности обе екипе, које су дале свој максимум и у том ритму одиграле меч до краја. Међу дечацима своје место у тимовима добиле су и три девојчице.

Овом кошаркашком сусрету поред родитеља деце, бака и дека, присуствовао је и председник ПСД ”Света Србија”, наш прослављени кошаркаш Дејан Томашевић.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2015/kosarkaska-utakmica{/gallery}