Пешачење по Авали

Пешачење по АвалиНа празник Младенци у недељу 22. марта 2015. год. тренер ПСД ”Света Србија„ Марко Поповић са групом деце фудбалске секције са ”Енфилда” и њиховим родитељима узели су учешћа у акцији ”Дан пешачења у Београду”. Овим чином ПСД ”Света Србија” подржала је ”Програм здравих начина живота у Србији” Министарства омладине и спорта у организацији Планинарског савеза Србије.

Пешачење наше групе је започето из ОШ ”Васа Чарапић” у Белом Потоку у којој тренер Марко Поповић ради као вероучитељ Архиепископије Београдско-Карловачке, тако да су деца из ”Свете Србије” имала прилику да се упознају и друже и са децом из школе. Пешачење по козјим стазама Авале предводили су водичи- планинари. За развој дечије моторике особито је било корисно кретање по уским стазама пуним природних препрека (стрми успони и падови, прескакање преко корита планинских поточића, оборених стабала…).

У току пешачења посетили смо извор Каменац. Пешачење смо завршили код планинарског дома ”Чарапићев брест”, где се налази споменик храброг Карађорђевог војводе Васе Чарапића-Змаја од Авале, који је храбро положио свој живот ослобађајући Београд од Турака 1806. године.

На сунчаној тераси планинарског дома чекао нас је након пешачења заслужен топли чај. Ту у прелепој природи наше планине Авале и у лепом времену уживали су и деца и родитељи. Након одмора у планинарском дому уследио је повратак до школе. Тиме се завршило ово лепо дружење.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2015/dan-pesacenja{/gallery}