Васкршње радости на Косову и Метохији

Васкршње радости на Косову и МетохијиУ оквиру манифестације ”Васкршње Радости”, деца Православног спортског друштва “Света Србија” боравила су два дана на Косову и Метохији и том приликом су обишли манастире Бањску и Градац и учествовала у разним спортским активностима, заједно са вршњацима са КиМ.

У суботу 18. априла око 15 часова, деца Православног спортског друштва “Света Србија” су пристигла у рекреативни центар ”Мокра гора” у Зубином Потоку. Са њима су дошли и помоћник директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић- Стојановић и потпредседник Кошаркашког савеза и председник ПСД ”Света Србија” Дејан Томашевић. У 16 часова деца из локалних школа, узраста до 10 године и деца из Православног спортског друштва “Света Србија” одиграли су ревијалну кошаркашку утакмицу, у току које им се придружила екипа филма “Бићемо прваци света”.

Истог дана, у Културном центру у Звечану, у 14,30 часова одржала се прва пројекција филма “Бићемо прваци света” Дарка Бајића.

Након пројекције филма, у 17 часова, у Културном центру одржана је конференција за медије, на којој су говорили потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, редитељ филма Дарко Бајић и глумци Стахиња Блажић, Марко Јанкетић и Ивана Дудић. Испред продуцентске куће Intermedia Network присутнима се обратио Александар Радошевић.

У недељу, 19. априла у 8 часова, деца и пратиоци из Православног спортског друштва “Света Србија” и Дејан Томашевић присуствовали су литургији у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици. А затим од 11 часова у основној школи “Вук Караџић” у Звечану, одигране су утакмице одбојке и малог фудбала деце из локалних школа узраста до 10 година са децом из Православног спортског друштва „Света Србија“, након којих су им подељене лопте. Утакмицама су присуствовали заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић и чланови Православног спортског друштва „Света Србија“.

Утисци све деце су снажни са јасном поруком да желе да узврате гостопримство својим домаћинима у Београду.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2015/deca-kosovo{/gallery}