Спортски дан у Бољевцу

Спортски дан у БољевцуПод покровитељством Општине Бољевац, њиховог Спортског савеза и ПСД ”Света Србија”, у недељу 26.априла одржан је традиционални спортски дан у Бољевцу. Ова манифестација успела је да окупи преко 300 малишана, међу којима су као специјални гости били и спортисти из Свете Србије, укупно њих 120.

Деца нашег Друштва су у пратњи својих родитеља и тренера пристигла у Бољевац у раним преподневним часовима како би присуствовала Светој Литургији коју је у цркви Светог Илије служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион. У својој литургијској беседи Епископ Иларион је посебну пажњу посветио теми васпитања наших најмлађих, поручивши родитељима и свој присутној деци да чувају светињу институције породице, поучавајући поготово децу, о лепоти послушања и поштовања старијег. Богослужењу су присуствовала и деца из Бољевца која су веома лепо прихватили своје госте из Београда, тако да су се прва пријатељства између њих склопила већ током боравка у цркви. Било је предивно видети малишане како у савршеном реду прилазе да се причесте и узимају нафору.

Еписком Тимочки је на крају Литургије свој деци уз благослов даривао и иконицу Светог Архангела Михаила. Као сведочанство литургијског сабрања на крају је сачињена и заједничка фотографија. Убрзо се порта храма Светог Илије испунила дечијом грајом и игром. У порти, деци је сервиран и доручак. Након тога у сали Бољевачког Културног центра, одржана је промоција ПСД ”Света Србија”.

На почетку програма као домаћин свој присутној деци обратио се владика Иларион који је изненадивши се великим бројем деце, казао да никад није говорио пред овако веселом и младом публиком. Након уводног слова Епископа, свим присутнима се испред Свете Србије обратио генерални секретар Владимир Радовић. Он се захвалио домаћинима и свој деци из Бољевца, преневши им поздраве управног одбора, тренерског колегијума и свих чланова – Свете Србије.

Са јасном поруком да навија за децу која треба да нас наследе на свим оним позицијама где се деца уче, обратио се Недељко Јовановић прослављени рукометаш. Поздравио је сву дечицу и пожелео им леп и успешан спортски дан.

Затим je за све присутне емитован филм ”ТО СМО МИ – ПСД Света Србија” и видео обраћање председника Друштва Дејана Томашевића. Видно одушевљени због филма и обраћања , најмлађа публика поздравила је ово снажним аплаузом. Изненађен великим бројем деце заменик председника општине Жарко Видаковић, захвалио се свим присутнима и обећао да ће идуће године ова манифестација бити на још вишем и бољем нивоу и позвао све учеснике да поново дођу у Бољевац. Затим је уследио свечани дефиле свих учесника манифестације кроз град све до градског стадиона. Велики број деце напунио је игралишта, где се такмичило у три дисциплине: кошарка, фудбал и одбојка. Благодарећи Спортском Савезу из Бољевца, спортски дан је био савршено организован.Турнири су трајали три сата. На крају спортског дана сви учесници манифестације су постали победници, а своје прве пехаре освојили су и спортисти Свете Србије. После спортског дела деца су посетила и етно кућу у Илину, где су имали прилику да се упознају са изгледом и лепотом традиционалне српске куће, затим да се послуже налешим питама и колачима из тог краја. Затим је наступио богат културно-уметнички програм, где су деца домаћини, кроз песму и фолклор приказали сву лепоту овог краја. Свирале су се фруле и хармонике, играло се коло и гласно се певало.

Деца Свете Србије су одличну атмосферу допунили својим аплаузима. Завршетак пута је био најупечатљивији посетом манастиру Свете Петке, где је децу дочекала игуманија Гликерија, која их је послужила са слаткишима и позвала да игром испуне манастирску ливаду, што деци није пало тешко. У Београд се пристигло у 22 часа.

Велику захвалност за овај диван догађај дугујемо г. Милошу Симовићу из организације ”Срби за Србе”, који је својом љубаљу и енергијом допринео да се овај сусрет деси у Бољевцу, затим Спортском Савезу из Бољевца, а највећу захавалност дугујемо родитељима који су увек уз Свету Србију и пружају велику подршку у органиазцаији овако великих догађаја.

На крају овога прелепог дана, деца су пуна утисака и доброг расположења, углас сковала једну поруку која најбоље одсликава њихову жељу и захвалност: ”НАВИЈАЈТЕ ЗА НАС, НА САВ ГЛАС, ДА НАСЛЕДИМО ВАС!”

Видео порука Дејана Томашевића деци у Бољевцу

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2015/boljevac-deca{/gallery}

Подели ово:

Слични постови