Представљен садржај и учесници овогодишњег Спортског Сабрања

Представљен садржај и учесници овогодишњег Спортског СабрањаПСД ”Света Србија” је на конференцији за новинаре која је одржана у Старом двору укратко представила програм манифестације овогодишњег Спортског Сабрања. На конфренцији су узели учешћа Дејан Томашевић председник ПСД ”Света Србија”, Славко Гак градски секретар за спорт, Жарко Шормаз директор ЈП ”Ада Циганлија”, Александар Станојевић директор Специјалне Олимпијаде Србије , Сања Лубардић уредник београдског програма Телевизије Студио Б, Милана Поповић из редитељског тима уметничког програма манифестације и Ивана Јордан естрадни уметник. Конференцију је модерирао Димитрије Стикић маркетинг и ПР менаџер ПСД ”Света Србија”.

Председник Спортског друштва „Света Србија” и прослављени кошаркаш Дејан Томашевић подсетио је да је друштво основано под благословом патријарха Иринеја, са идејом да се деци омогући бесплатно бављење спортом.

– У овом тренутку постојимо као кошаркашка, одбојкашка, фудбалска и планинарска секција, у оквиру којих се свакодневно окупља више од 400 малишана. На манифестацији се ове године очекује велики број учесника, међу којима ће бити наши прослављени глумци, кошаркаши и естрадни уметници. За први дан, од 19 сати је предвиђена бесплатна пројекција филма „Бићемо прваци света”, као и хуманитарни концерт Јелене Томашевић и Жељка Васића. Наредног дана очекује се долазак патријарха у јутарњим сатима и света литургија, док је од 11 сати заказан почетак богатог културно- уметничког програма, али и скокови из хеликоптера и показна вежба специјалних јединица војске и полиције, као и витешке игре и турнири у рукомету, фудбалу, кошарци и такмичења у традиционалним спортовима – указао је Томашевић. Он је посебно захвалио градоначелнику Београда Синиши Малом, јер је све потребне службе ставио на располагање за организацију Сабрања, али и најавио своје учешће у оквиру централног догађаја, као и представницима Јавног предузећа „Ада Циганлија” на уступљеном простору.

Секретар за спорт и омладину Славко Гак рекао је да Град Београд подржава ову културно-спортску манифестацију јер има велики значај за сву децу престонице.

– Ово је начин да се промовишу праве вредности у друштву. Град Београд ће у годинама пред нама бити партнер управо оваквим манифестацијама, јер тако можемо да помогнемо будућим генерацијама. Данас се суочавамо са великиким проблемима када је у питању школски спорт и клубови, као и све већи број деце која се не бави спортом – указао је Гак и најавио могућност да манифестација од наредног буџета уђе у редовно финансирање Града Београда.

Он је позвао родитеље, баке и деке да за викенд на Аду доведу своју децу и унуке у што већем броју, уз подсећање да је прошле године било више од 20.000 малишана.

Директор ЈП „Ада Циганлија” Жарко Шормаз истакао је да је то предузеће, као и претходне године, бесплатно уступило простор организатору, док је ЈКП „Паркинг сервис” омогућило бесплатно паркирање за све посетиоце Аде. Медијски спонзор манифестације је Студио Б, који ће делове преносити уживо, а остатак представити у посебним емисијама.

Централно место и чвориште свих садржаја ове манифестације ће, као и претходне године, бити на фудбалском терену са вештачком травом, који се налази на новобеоградској страни Аде, истакли су организатори. Спортско сабрање „Свете Србије” је спортска манифестација чији је циљ неговање српске културе, институције породице и враћања духовних и традиционалних вредности у свакодневицу живота наших најмлађих.