Први дан Спортског Сабрања

Први дан Спортског СабрањаПочетак Спортског Сабрања Свете Србије био је заказан за 19 часова на главном фудбалском терену Аде Циганлије, свечаном пројекцијом филма ”Бићемо прваци света” режисера Дарка Бајића, а у продукцији Интермедија Нетворка. Већ око 18 часова почели су да пристижу и први гости манифестације који су полако попуњавали места на трибини која може да прими око 2.000 посетилаца. Недуго затим своја места у партеру испред бине заузела су и деца са Косова и Метохије, која су у организацији Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије дошла на Сабрање Свете Србије. Пред само емитовање филма подетиоца је било преко 3.000 тако да су била попуњена сва места на трибинама као и партер, те су остали поседали по преосталом делу фудбалског терена ишћекујући почетак програма.

Конференсије Димитрије Стикић, је најпре испред ПСД ”Света Србија” поздравио све присутне захваливши им се што су се одазвали у оволиком броју и предао је реч домаћину ове свечаности и председнику Друштва Дејану Томашевићу. Поздрављен громогласним аплаузом присутне публике, он је у обраћању препуном емоција рекао да има велику трему и да нема ништа лепше када се човеку оствари сан као што се то њему вечерас догодило гледајући у хиљаде знатижељних и радосних лица гостију Света Србије. Истакао је при том, да се вечерас међу њима налази и човек о којем говори филм ”Биђемо прваци света” легендарни селектор шампионске репрезентације господин Ранко Жеравица који ће иначе заједно са свима њима премијерно гледати филм. Тада је на бину изашао и господин Ранко који је обративши се публици рекао да бављење спортом не утире пут само ка здравом животу већ и ка многим добрим животним навикама. Рекао је и да је под великим емоцијама и ишчекивању да први пут види делове свог живота описаних на филму у којем његов лик тумачи наш познати глумац Сергеј Трифуновић. Након господина Ранка, на бину је изашао и режисер филма господин Дарко Бајић који је у свом богатом стваралаштву урадио култне филмове и серије у нашој кинематографији. Он је поздравио публику рекавши да му је велика част што се у оквиру манифестације Спортског Сабрања емутује његов филм и да је ово највећи број гледалаца на једној пројекцији који га је до сада гледао.

У моменту предивног призора заласка Сунца почела је и пројекција филма ”Бићемо прваци света” који је још додатно привукао публику која се већ налазила на другим деловима Аде. Око 22 часа након завршетка филма на бину је изашла прва дама наше забавне музичке сцене Ивана Јордан, што су са одушевљењем позрдавили и јаким аплаузом пропратили сви присутни у публици. Ређајући своје хитове: Светло које тражим, Знам то и осећам, Лазарица и многе друге, она је разгалила и разнежила све присутне.

Након ње на сцену је уз хорске довике публике : Жељко, Жељко, Жељко, изашао и наш познати и популарни кантаутор Жељко Васић. Уз наизменично емотивне и динамичне ритмове његових песама: На пола метра, Лозинка за рај, Нисам од јуче, Воли ме и не воли ме, Само моја, сви су се размрдали и загрејали уживајући у предивној и посебној вечери на Ади Циганлији. Око 23 часа програм Другог Сабрања је завршен уз позив свима који су дошли да дођу и присуствују и сутрашњем дану манифестације.

Фотографије – дан први:

{gallery}/phocagallery/2015/sabranje-1{/gallery}

Подели ово:

Слични постови