Студенти Православног богословског факултета и првотимци ”Свете Србије” победници „TheoCup-а“

Фудбалски првотимци ”Свете Србије” који у исто врме представљају и фудбалску екипу Православног богословског факултета из Београда и ове године су узели учешће на „TheoCup-у“. Овај традиционални турнир одржао се у Вирцбургу (Немачка) од 4. до 7. јуна 2015. године. На њему је наша екипа поново освојила прво место у веома оштрој конкуренцији од двадесет екипа из Немачке, Аустрије, Швајцарске, Мађарске, Холандије и Републике Српске. Ово је уједно био први пут да једна екипа освоји турнир две године заредом. Од 2008. године од када наша екипа учествује на овом престижном турниру, ово је четврти тријумф, а њихово досадашње учешће је по речима самог организатора додатно подигло квалитет самог турнира и допринео да добије још ширу димензију.

„TheoCup“ је спортска манифестација која окупља студенте Богословских факултета свих хришћанских конфесија. Поред спортског надметања студенти имају прилику да се друже, размене искуства и на тај начин остварују контакте са колегама са Запада.

Студенти су на путу ка Вирцбургу били у Бечу где их је примио Његово Преосвештенство епископ аустријско-швајцарски г. Андреј. Владика је благословио студенте и пожелео успех на турниру. У групној фази такмичења екипа је заузела прво место. У елиминационој фази, на путу до финала побеђене су екипе из Минхена, Келна и Фоче. Четвртфинална утакмица са студентима Евангелистичког факултета из Келна која је изазвала велико интересовање публике, проглашена је финалом пре финала. Ове две екипе су дугогодишњи ривали и све бољом игром из године у годину чине турнир квалитетнијим. Резултат је био 2:1 у корист студената нашег факултета.

Финална утакмица са екипом студената Протестантског факултета из Тибингена донела је доста узбуђења, фудбалских бравура и овација са трибина. Уз велику навијачку подршку колега из Фоче, студенти из Београда успели су да тријумфују резултатом 3:2.

Треће место освојили су студенти Православног богословског факултета из Фоче, који су били други представници наше Православне Цркве. Кроз до сада постигнуте успехе Православни богословски факултет Универзитета у Београду и нашу земљу представља у најбољем светлу. Доказ за то су и речи организатора да без нашег факултета организовање „TheoCup-а“ се не може ни замислити.

За целокупан успех екипе заслужни су следећи играчи: Милош Васиљевић, Стефан Стаменковић, Бранислав Мићановић, Стефан Адамовић, Димитрије Радмилац, Ненад Срећковић, Славиша Дунчевић, Јован Радић, Александар Цвијановић, Стефан Марић и Ненад Божовић.

Велику захвалност за остварање овог путовања дугујемо: Декану Православног богословског факултета др Предрагу Пузовићу, управи факултета, професору др Родољубу Кубату, Православном спортском друштву “Света Србија“, господину Милораду Ивановићу, возачу који се брине да наше путовање буде безбедно.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2015/teo-kup-2{/gallery}