ПСД ”Света Србија” учествовала на хуманитарној манифестацији ”Тројка из блока”

ПСД ”Света Србија” је учествовала на хуманитарној манифестацији ”Тројка из блока” коју су заједно спровели у дело организација ”Срби за Србе” и Градска општина Палилула.

Овај спортско-хуманитарни пројекат своје активности определио је и усмерио ка обезбеђивању средстава за изградњу и опремање купатила за потребе социјално угрожених породица са више деце на подручју Балкана.

Од почетка пројекта, од 2012. године, од новца прикупљеног у акцији, изграђена су и обновљена купатила за 20 породица, дограђена кућа једанаесточланој породици и тиме обезбеђена помоћ за више од 90 деце.

Спортско-хуманитарно викенд на Палилули почео је у суботу 20. јуна од 17 часова у Борчи на кошаркашким теренима ОШ ”Јован Ристић”, а настављен је следећег дана такође од 17 часова на кошаркашким теренима код кафића ”Дилема” на Ади Хуји.

Учесници ове хуманитарне акције, опробали су се у шутирању тројки и за сваку пријаву издвајали су по 300 динара. Своје вештине у гађању тројки у име Свете Србије показали су генерални секретар Друштва Владимир Радовић и фудбалски тренер Ненад Срећковић.

Сва прикупљена средства од ових пријава, затим донације и спонзорстава, намењена су за изградњу и опремање купатила двема социјално угроженим породицама са више деце, које живе на територији општине Палилула.