Деца православног спортског Друштва освојила највећи врх Београда

avala2У суботу 26.септембра, деца ПСД ”Света Србија” упутила су се ка највишем врху Београда-према Авалском Торњу и гробу Незнаног Јунака. Око 10 часова окупљени у подножју планине, малишани су се под вођством тренера Богића Богдановића и Јовице Спајића, репрезентативца Србије у ултра маратону, упутили ка Авалском успону. Многи малишани су готово трчећим кораком освајали узбрдицу, како би што пре угледали торањ и поглед са Авале.

После великог успона и трке међу малишанима ко ће први стићи на врх, у благој измаглици појавио се споменик “Незнаном јунаку”. Дечица су трчала око споменика и тапкала лопту са очекивањем њихових 5 минута спорта и радости. Одржан је квиз о познавању ове планине-светионика Београда, где су дечица показала завидно знање и такође показала спремност за освајањем нових знања о историји наше Авале.

После разгледања споменика и малог предаха у ресторану, упутили су се ка 205 метара високом Авалском торњу. По доласку на прву платформу, која се налази на висини од 122 метра, пред децом Свете Србије, указао се прелепи видиковац са ког су могли да виде панораму Београда, ток реке Дунав и прелепа узвишења и брдашаца Шумадије.

Читава пређена маршута ове данашње Авалске шетње, изнела је 9 и по километара.

После дивног викенда, остаје нам да благодарни родитељима на подршци и нашој драгој деци на учешћу, прижељкујемо нове излете и путовања.

Међу учесницима овог данашњег планинарског подухвата била је најмлађа, Василија Богдановић која се у наручју свог оца попела на највиши врх Београда.

Фотографије:

{gallery}/phocagallery/2015/avala{/gallery}

Подели ово:

Слични постови