ТРИБИНЕ И ПРОМОЦИЈЕ: Свети Нектарије светитељ нашег времена

nektarijeСа благословом Патријарха српског Г. Иринеја, 1. октобра, на дан рођења светог Нектарија, у прелепом амбијенту Атријума Културног центра Привредне фондације СПЦ у Београду, а у организацији радија Слово Љубве и ТВ Храм, одржана је промоција књиге протојереја-ставрофора Ненада Андрића: “У сретање светом Нектарију Егинском чудотворцу”.

На овој изузетно посећеној промоцији и предавању говорили су: аутор прота Ненад Андрић, протођакон др Дамјан Божић, Наталија Ковачевић из Атине, Дејан Томашевић председник ПСД ”Света Србија”, првак Српског Националног Театра драмски уметник Лепомир Ивковић, док је модератор био богослов Никола Станоев.

Књига проте Ненада, о овом великом светитељу је уједно и сабрано сведочанство у слици и речи о милости Божијој која се како у свим временима па и овим нашим данашњим, преко богоугодника, светитеља излива на душе и тела нас грешних. Овај светитељ чије се мошти налазе на грчком острву Егини, пројавио се многим чудима и исцељењима болних. Међу многима од њих налазе се и верни православни хришћани из Србије и региона, а прота Ненад Андрић је водишвши благоверни народ на духовна поклоничка путовања Светом Нектарију, био и сведок многих од њих. Захваљујући залагању верног народа ове године је са благословом Епископа ваљевског Господина Милутина, у граду Светог аве Јустина и Светог Владике Николаја, започет и храм посвећен Светом Нектарију Егинском.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2015/nektarije{/gallery}