Представници Свете Србије на отварању најзначајније културолошке манифестације у овом делу Европе

sajamkНа позив организатора јубиларног 60. Међународног Сајма књига, председник ПСД ”Света Србија” Дејан Томашевић присуствовао је свечаном отварању ове значајне манифестације чији је овогодишњи почасни домаћин Руска Федерација.

Након свечаног дела, он је у пратњи потпарола Друштва Димитрија Стикића, а на позив министра за рад и социјална питања у Влади Републике Србије господина Александра Вулина, посетио штанд овог министраства.У свечаном делу програма овог штанда он је био један од говорника и обратио се окупљенима говорећи о свом спортском позиву, својој каријери као и о свом харитативном раду у Православном Спортском Друштву ”Света Србија”.

Такође, током боравка на Сајму, представници Свете Србије су имали низ занимљивих састанака и сусрета са посленицима културе и писане речи, а међу њима је био и један од прошлогодишњих лауреата на Захвалној вечери Друштва, познати писац за децу Раша Попов. Он им је представио своју најновију књигу: ”Необичне приче о спортистима света и Србије”, у којој се могу прочитати занимљиве приче о догађајима из живота неких од најпознатијих спортиста свих времена, као што су Джеси Овенс, Вилма Рудолф, Аиртон Сена, а место у овом друштву пронашли су и неки актуелни спортисти попут Андреса Инијесте, Ане Ивановић или Новака Ђоковића.

Са господином Рашом Поповим, договорена је организација једне књижевне спортске вечери на којој би он представио књигу: ”Необичне приче о спортистима света и Србије” одмах након завршетка 60. Међународног Сајма књига.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2015/sajam-knjiga{/gallery}

Подели ово:

Слични постови