ПСД ”Света Србија” на Косову и Метохији

km-sssУ својим активностима и раду Православно спортско друштво ”Света Србија” посебну пажњу посвећује нашој деци која живе на Косову и Метохији. У настојањима да радости, лепоте и успомене детињства обогате како својој деци спортистима из Београда тако и њиховим вршњацима у јужној српској покрајини, Света Србија је организовала узајамна дружења ове деце. Најпре је у априлу ове године организована ескурзија деце Свете Србије из Београда на Косово и Метохију, а затим и узвратна посета деце из срца Србије који су били њихови специјални гости на манифестацији ”Спортско сабрање Свете Србије” на Ади Циганалији у мају ове године.

Овакви напори ПСД ”Света Србија” добили су и подршку нашег народа и спортских посленика са Косова и Метохије. Он се огледа у томе што они показују жељу да се програм рада и активности Свете Србије прошири и на КиМ.

Једна од првих веома конретних иницијатива је стигла из Пасјана. Због тога је организован састанак са браћом Цветковићима: Јованом, Петром и Стефаном.

Они су већ активни у Пасјанима и окупљају најмлађе, а имали су веома значајну акцију када су прошле године организовали хуманитарни фудбалски турнир од којег је сав сакупљен прилог био намењен најпогођенијима из Обреновца који су страдали у поплавама. Они такође организују спортске сусрете деце из Пасјана и њихових вршњака из Ниша и Врања.

У веома конструктивном разговору договорени су следећи кораци у остваривању заједничке сарадње која ће за крајњи циљ имати покретање рада Православног спортског друштва ”Света Србија” на Косову и Метохији тј у Пасјанима у 2016 години.

Подели ово:

Слични постови