Света Србија један од лауреата Хуманитарне организације ”Срби за Србе”

srbi-za-srbeeУ суботу 7. новембра Хуманитарна организација ”Срби за Србе” прославила је прву деценију свог рада и постојања свечаном академијом одржаном у Установи културе Палилула у Београду. Обележавању 10 година хуманитарног рада организације присуствовало је преко 350 пријатеља, чланова и донатора који су претходном периоду помогли и допринели добротворним активностима овог удружења. Међу званицама били су и представници Православног спортског друштва ”Света Србија”: генерални секретар Владимир Радовић, ПР, маркетинг и пројект менаџер Димитрије Стикић и тренер планинарске секције Богић Богдановић.

Уз препознатљив слоган ”Деца су наша будућност”, организација је од 2005. године, захваљујући бројним донаторима широм света, прикупила 1,3 милиона евра донација са којима је директно помогла више од 1.400 породица које броје преко 10.000 деце широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Македоније. Поред директне и конкретне материјалне помоћи социјално угроженим породицама и деци, вредне донације су у више наврата допремене и за народне кухиње, домове здравља, породилишта, болнице, предшколске установе, основне и средње школе и друге институције које превасходно брину о свакодневном животу деце.

На Видовдан 2015. године у порти манастира Грачаница на Косову и Метохији, организација Срби за Србе одликована је орденом Светог Саве другог степена од стране Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја за делатну љубав према Српској Православној Цркви, нарочито показану њеним несебичним и свесрдним доброчинствима према светињама и верном народу на Косову и Метохији. Хуманитарна организација ”Срби за Србе” је желећи да се посебно захвали онима који су јој помогли и на директан начин у конкретним акцијама учествовали заједно са њом доделила грамате: Хуманитарној организацији ”Стара Рашка”, Епархијској хуманитарној организацији ”Мајка Девет Југовића”, Фондацији ”Хумано срце”, Српској Православној Омладини Инсбрук, Фондацији ”Осмех на дар” и Православном спортском друштву ”Света Србија”.

У име ПСД ”Света Србија” грамату је примио генерални секретар Владимир Радовић.

ПСД ”Света Србија” и ХО ”Срби за Србе” ће у годинама које су испред нас, не само наставити него и интезивирати своју међусобну сарадњу,а све за добробит нашег друштва и најважнијег његовог сегмента и будућности – деце.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2015/lauret{/gallery}