Да поздравимо и подржимо шампионке

sampionkeНаше кошаркашице као шампионке Европе почињу квалификације за нови Евробаскет пред београдском публиком. Ово првенство ће се играти у Чешкој 2017. године. Утакмица којом наше девојке отварају нови такмичарски циклус у коме бране титулу првакиња Европе ће се одиграти у суботу 21. новембра од 19:00 часова у хали ”Пионир”. Деца спортисти Православног спортског друштва ”Света Србија” биће специјални гости наших шампионки и пружиће им подршку са трибина у њиховом новом походу на европски шампионски престо.

Изабранице Марине Маљковић такмичиће се у групи Д, заједно са екипама Украјине, Немачке и Луксембурга.

Четири дана након ове утакмице, Србија у другом колу гостује Луксембургу. Затим следе још два гостовања крајем фебруара наредне године, Немачкој и Украјини, а у новембру Србија ће бити домаћин Луксембургу у „Пиониру“ и Украјини у нишком „Чаиру“.

На шампионату Европе ће учествовати 16 екипа и све репрезентације, осим домаћина Чешке, пролазе кроз квалификације, укљујући и актуелног шампиона Европе Србију. Пласман на ЕП ће да обезбеди девет победника група, као и шест најбољих другопласираних екипа.

На најновијој ФИБА светској ранг листи Србија заузима 14. позицију, што је за три места боље у односу на претходну листу. Украјина је 41, Немачка 57, док Луксембург није на ранг листи.