ТО СМО МИ ПСД ”Света Србија” – Успомена детињства, поука живота

tosmПочасни председник Свете Србије Митрополит загребачко-љубљански Порфирије казао је да је “честита и велика идеја да постоји Друштво за оне који имају талента, а немају новца”, како би и они “добили шансу у временима када се све плаћа и када труд и таленат нису довољни”.

Председник ПСД “Света Србија” Дејан Томашевић изјавио је вечерас на Захвалној вечери Православног спортског друштва ”Света Србија” да то Друштво има циљ да врати “праве вредности у свакодневицу живота малишана, али и нас самих”.

Како је рекао, “улога родитеља и задатак који имамо да нашу децу изведемо на прави пут у великој мери отежана убрзаним темпом који диктира данашњи начин живота”.

“Лична визија свих нас из ПСД Света Србија, и свих пријатеља који нам пружају подршку, је да у блиској будућности, ви драга децо, постанете далеко бољи и успешнији од свих нас”, казао је Томашевић.

На самој вечери, у оквиру свечаног дела, уручене су захвалнице директорки студија Б Ивани Вучићевић, градском секретару за спорт Славку Гаку, директору Канцеларије за вере Владе Републике др Милети Радојевићу, Војсци Србије, Министарству унутрашњих послова.

У име свих лауреата ПСД ”Света Србија” присутнима се обратила директорка Студија Б Ивана Вучићевић и том приликом је истакла да ће Студио Б и даље бити подршка ПСД “Света Србија”.

Носилац специјалне захвалнице за ову годину је Јован Симић – човек који је своје фудбалске дресове, које је скупљао од детињства, продао како би помогао деветогодишњој Нађи Новаковић да изврши трансплатацију коштане сржи скупивши 300 хиљада евра.

На свечаности је емитован документарно-играни филм “ТО СМО МИ ПСД СВЕТА СРБИЈА – Успомена детињства – поука живота” у којем су деца спортских клубова овог Друштва: Анасатасија, Милош, Милан и Емилија испричала шта је све “Света Србија” са својим пријатељима учинила у 2015. години. У томе су им помогли и глумци Даница Тодоровић и Маринко Стојаковић. Овај филм у продукцији ПСД ”Света Србија” је урађен у режији Марина Цонића по сценарију Владимира Радовића и Димитрија Стикића који је био и продуцент филма.

Међу званицама су поред епископа топличког Господина Арсенија, Викара Патријарха српског, били и представници Владе Републике Србије и Градске управе Града Београда, познати новинари, спортски радници, глумци, певачи као и представници компанија ”Телеком Србија”, ”Нелт”, ”Фриком”, ЈП ”Ада Циганлија”, ”Ђак спорт” и многи други.

Свечаност ове вечери водио је глумац Александар Срећковић – Кубура, након чега је уследио коктел захвалности за све присутне. Вече захвалности Православног спортског друштва ”Света Србија” одржано је у Атријуму Етнографског музеја на Студентском тргу.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2015/to-smo-mi{/gallery}