Посета Грачаници

gracДесетогодишњаци, спортисти фудбалске секције ПСД ”Света Србија” из Пасјана, из Косовског Поморавља посетили су Грачаницу, где су обишли истоимени манастир и имали спортски дан са својим вршњацима из ФК ”Грачаница”. Око 17 часова стигли су у Грачаницу. Сусрет деце из Пасјана и Грачанице био је дирљив. Поједина деца која су већ долазила у Грачаницу, већ на самом дочеку су препознала своје другаре које су упознали при ранијим својим посетама, а убрзо су се склопила и нова пројатељства. Појава наше деце и тренера у мајицама Свете Србије изазвала је велику пажњу, знатижељу и радост свих присутних.

После кратког представљања и разговора са тренерима ФК ”Грачаница” који су били одушевљени сортским програмом и идејом Православног спортског друштва ”Света Србија”, уследила је колективна фотографија, кратко загревање, а затим и утакмица. Она је била препуна дивних спортских бравура и вештина које су приказали млађани фудбалери ПСД ”Света Србија” и ФК ”Грачаница”. Након завршетка утакмице улседила је посета манастиру Грачаница.

Добродошлицу деци и тренерима Свете Србије пожелео је отац Бранислав Секулић. Поједина деца су по први пут била у прилици да виде лепоте ове наше светиње.

Испуњени великом радошћу вратили су се својим кућама у наше Косовско Поморавље.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2016/gracanica{/gallery}