Предиван дан у Сремским Карловцима

IMG 7973Данас је 150 малишана спортиста из свих секција ПСД ”Света Србија”, провело један предиван дан у Сремским Карловцима. Он је почео Светом Литургијом у Саборном храму Светог Николе. Након тога посетили су Богословију Светог Арсенија. Њихови домаћини, млади богослови дочекали су их лепим послужењем и освежењем, а након тога провели су их кроз зграду Богословије. Деца су могла да виде свечану салу, капелу и матурантску учионицу ученика петог разреда Богословије. У веома срдачном разговору са богословима имали су прилику и да сазнају како изгледа живот у школи интернатског типа, које предмете уче, колико им трају распусти и који им је спорт најомиљенији.

После обиласка Богословије, деца су прошетала центром Сремских Карловаца и имала прилику да попију воде са надалеко чувене карловачке фонтане. Нестрпљиви да што пре истрче на терене ”Стражилово” где им је био организован спортски дан, хитрим кораком су се упутили ка узвишењу изнад самог градског језгра.

Убрзо се крајоликом подно Фрушке горе разројио дечији жагор који је дозвао и њихове вршњаке карловчане, који су им се придружили у спортским вештинама: кошарке, одбојке, фудбала, атлетике, прескакања вијаче и навлачења конопца.

Спортски програм завршен је око 15:30 када су деца озарена радошћу и задовољством кренула назад за Београд.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2016/sk{/gallery}