Дружење деце Свете Србије

druzenje16Након посете спортиста Свете Србије из Београда својим колегама на Косову и Метохији, дошла је и њихова узвратна посета престоници. У поподневним сатима 12. априла, шездесет малишана из Пасјана заједно са својим наставницима и тренерима стигли су на плато Храма Светог Саве где су их раздрагано дочекали њихови вршњаци чланови фудбалске, кошаркашке, одбојкашке и планинарске секције Свете Србије на челу са председником Друштва, Дејаном Томашевићем.

Добродошлицу и Божији благослов пожелело им је и свештенство Храма Светог Саве које их је провело кроз највећу православну цркву на Балкану, где су целивали иконе и прислужили свеће за здравље и напредак својих породица. Сам обилазак задужбине српског народа посвећене нашем највећем светитељу Светом Сави, завршена је посетом крипте. Након тога уследила је шетња од Врачара до Ташмајданског парка и обилазак цркве Светог Марка. Ту је направљена организација распореда боравка деце из Пасјана код својих вршњака и домаћина у Београду.

Други дан боравка чланова фубаласке секције ПСД ”Света Србија” из Косовског Поморавља и КУД-а ”Пасјанке”, настављен је окупљањем све деце на зборним местима и шетњом по граду и упознавања лепота наше престонице. Овај обилазак био је испуњен осмесима, дечијим играријама у неким од играоница на отвореном, шетњом поред Дунава и Саве. У поподневним сатима три стотине деце спортиста Свете Србије из Београда и из Пасјана, присуствовало је снимању веома популарне сценско-музичке емисије ”Твоје лице звучи познато” која је овог пута имала тему: деца и њихово детињство. Гостујући члан жирија ове емисије је био и председник ПСД ”Света Србија” Дејан Томашевић.

Овиме се завршило само једно полувреме дружења наше деце спортиста Свете Србије у Београду, јер је већ следеће заказано за ”Спортско Сабрање Свете Србије” на Ади Циганлији 14. и 15. маја.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2016/druzenje{/gallery}

Подели ово:

Слични постови