Успешно отворено Треће Спортско Сабрање

otvoreno-3-sДанас је на Ади Циганлији свечано отворено Треће Сабрање Свете Србије, манифестације од посебног значаја Града Београда. Посебни гости на отварању били су ђаци основних школа из срца Србије, са Косова и Метохије. Програм Сабрања је започео специјалном епизодом познатих архиватора: Чваркова, Бошкића и Торбице, којом су се осврнули на научна достигнућа знаменитих Срба на челу са Николом Теслом чији ће живот и дело поводом 160 година од његовог рођења,бити главна тематска инспирација културно-уметничког програма овогодишњег догађаја.

Након тога приказан је филм ”Теслин времеплов” који је у 4д мапинг продукцији припремио Телеком Србија и који је своју премијеру имао у Кнез Михајловом, а са нестрпњењем га очекују Ниш и Нови Сад.

Као круна вечери консерт су одржали наши познати музички уметници Александра Радовић и Сергеј Ћетковић који су оплеменили својим нотама и расположењем све присутне.

Сутра се наставља програм Сабрања који почиње Светом Литургијом, а онда након тога сви посетиоци ће имати прилику да посете и упознају се са вештинама, бравурама и опробају физичку спрему на преко 40 спортских станица, док ће на бини тећи културно-уметнички. Теслине цитате ће говорити млади глумац Предраг Пеђа Васић, познат као Станоје из Монтевидеа, а поред њега наступиће и уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички, Јелена Томашевић, Дечји хор Биље Крстић, Слободан Тркуља, Жељко Васић, Ивана Јордан, Неверне Бебе, хор Светосавско звонце, Плесни студио Флај (Fly), Фит кид, балетски студио Копелија, АКУД Лола, КУД Нови Београд, КУД Пасјанка са Косова и Метохије и дечији публициста и новинар Раша Попов.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2016/3-sabranje{/gallery}