Пети Међународни сајам спорта

zaglavna-slika-za-vest33Под сводовима Београдског сајма по пети пут се одржава Међународни сајам спорта. На овој манифестацији која на најлепши начин показује и приказује лепоте спорта и све његове врлине и вештине, представља се преко 100 територијалних спортских савеза, 89 националних гранских савеза, као и најважније спортске високошколске установе и представници осталих значајних спортских институција у земљи. Слоган под којим се догађа гласи: ”Спорт је закон”, а сам циљ манифестације је да кроз едукацију и забаву мотивише све људе, а нарочито децу, да се баве спортом, било да је реч о рекреативном или професионалном спортском ангажману. Привилегија ове манифестације је могућност да се на једном месту представе сви спортови, тако да су деца спортисти Православног спортског друштва ”Света Србија”, поново ималa могућност да узму учешћа у многима од њих.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић подсетио је приликом отварања сајма на велики број медаља које су репрезентативци Србије донели са великих такмичења у претходних годину дана. – Прошле године на овом месту рекао сам да ћемо поправити рекорд од 30 медаља у олимпијским спортовима и успели смо јер је ове освојено 37. Укупно су наши спортисти освојили 651 медаљу, дакле, готово два пута у једном дану застава Србије се вијорила на подијумима широм света – истакао је министар.

Деца Свете Србије су имала прилику да се на Сајму спорта сусретну и разговарају управо са многим од врхунских спортиста и освајача најсјанијих одличја.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2016/sajam-sporta-bb{/gallery}