Учешће на Четвртом Светосавском турнир у шаху

svetosavski sahПоводом нашег великог празника Светог Саве, ”Светосавско звонце”, Градска општина Палилула и шаховски клуб ”Краљ” организовали су у суботу 21. јануара, по четврти пут:”Светосавски турнир у убрзаном шаху”, за ученике основних школа са општине Палилула и њихове госте из осталих делова Београда и других градова. Као и претходних година на турниру су учествовала и деца спортисти Православног спортског друштва ”Света Србија”.

Турнир је одржан у у Центру за културу: ”Влада Дивљан”, уз присуство преко 80 учесника. Након што су сви пријављени такмичари заузели своја места пред шаховским таблама, главни судија турнира Марија Лукић их је упознала са правилима такмичења и представила им осталих седам судија који су судили турнир. У име организатора, родитељима, наставницима и присутној деци такмичарима, обратио се шеф маркетинга Светосавског звонца, Димитрије Стикић. Пожелео им је добродошлицу међу досадашњих преко три стотине учесника овог турнира, говорећи да управо та масовност потврђује да ђаци имају интересовања за ову племениту игру која развија меморију, вежба стрпљењу и међусобном поштовању такмичара. Након тога, турнир је свечано отворио повлачењем првог потеза на табли број 1 председник Градске Општине Палилула господин Александар Јовичић, уз поруку да најбољи победе.

У такмичарском циклусу учествовали су ђаци од првог до осмог разреда подељени у 4 старосне групе. Играло се 5 кола на темпо игре од 15 минута по играчу.

Турнир је завршен доделом медаља, диплома и пехара најбољим учесницима. Њима их је свечано уручио заменик Градске општине Палилула др Дарко Пауновић.

{gallery}/phocagallery/2017/sahovski-turnir{/gallery}