Деца Свете Србије на тренингу атлетичара пред само Европско првенство у атлетици од 3. до 5. марта у Београду

evropskooАтлетика, или како је обично због своје свеобухватности називају и краљицом спортова, је темељ свих спортова, јер се елементи као што су трчања, скокови и бацања користе и у другим спортовима, нарочито у припремном делу (нпр. „загревању“), а специфично по спортовима и у главном делу тренажне јединице. Поред пливања и гимнастике део је базичних спортова. За децу спортисте Свете Србије је важно да виде како најбољи европски атлетичари изводе елементе трчања, бацања и скокова, а које иначе (нпр. трчања и скокове) и они користе на својим тренинзима у кошарци, одбојци и фудбалу.

Пред само Европско првенство у атлетици које се одржава у Београдског арени од 3. до 5. марта 2017. г. репрезантитивци многих европских земаља тренирају у Атлетској дворани на Бањици, у оквиру касарне „Генерал Јован Мишковић“ Војне академије у Београду. На овом такмичењу учествоваће чак 49 европских земаља у 26 дисциплина (13 мушких и 13 женских), међу којима и Србија са својих 12 представника: Ивана Шпановић (скок у даљ), Асмир Колашинац (кугла), Амела Терзић и Горан Нава (1500 м), Тамара Салашки и Милош Раовић (400 м), Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Михаил Дудаш (седмобој), Душан Макевић (3000 м), Милица Емини (60 м препоне) и Милана Тирнанић (60 м).

На један такав елитни тренинг уочи самог Европског првенства дошла су и деца спортисти Свете Србије да виде како атлетичари Италије, Грчке, Немачке, Шведске, Норвешке, Турске, Босне и Херцеговине итд. свако у својој дисциплини, а сви заједно на једном месту сабрани, изводе завршне тренажне припреме пред престижно Европско првенство.

Деца су посматрала трчања у виду загревања и трчања преко препона, скокове (у даљ и троскок), а највише их је одушевило извођење скока са мотком познате грчке атлетичарке и освајачице олимпијског злата 2016 године, Катерине Стефаниди, која им је после завршеног тренинга пришла и поздравила их и сама одушевљена дечијим осмесима и пажњом са којом је испраћен сваки њен скок, а онда на велику дечију радост свима им поделила аутограме.

У ишчекивању и неког од наших атлетичара, појавио се Асмир Колашинац, наш прослављени бацач кугле, а деца су сва радосна отишла к њему по аутограм и заједничку фотографију. Толико дечијих осмеха и радости је обрадовало и Асмира, па их је све поздраво, а онда се и упознао са сваким дететом. После фотографисања отишао је да одвежба свој тренинг пред само Европско првенство.

Деца Свете Србије ће навијати и за Асмира и за осталих једанаест наших величанствених атлетичара на Европском првенству од 3. до 5. марта у Београдској Арени.

{gallery}/phocagallery/2017/evropsko{/gallery}

Подели ово:

Слични постови