Спортисти ПСД „Света Србија“ подржали наше атлетичаре на ЕП у Београдској арени

podrska ep arenaДомаћин престижног европског атлетског такмичења од 3. до 5. марта 2017. године био је наш главни град, у коме је специјално за ово прилику Београдска арена претворена у професионалну атлетску дворану да угости 800 европских атлетичара из чак 49 земаља. Првог дана такмичења уприличено је и свечано отварање овог престижног атлетског такмичења са почетком од 16 сати, коме су присуствовали представници спортске и политичке сцене.

Поред званичника на церемонији отварања, у Београдској арени су били навијачи из читаве Европе који су дошли да подрже своје атлетичаре, представнике својих земаља, а међу домаћом публиком била је и једна дивна група деце, коју су чинили спортисти ПСД „Света Србија“ у пратњи својих родитеља и тренера. Испуњени великом љубављу према својој домовини, они су дошли да подрже наше елитне атлетичаре. Са раширеном великом српском заставом, а машући малим српским заставама гласно су навијали за своје фаворите у различитим атлетским дисциплинама.

Првог дана такмичења учествовало је 8 наших атлетичара у квалификацијама за полуфинале и финале. Амела Терзић изборила је пласман у финале успоставивши нови српски рекорд на 1500 м, 4:10:35 мин, док се Лазар Анић (скок у даљ) такође квалификовао у финале, сјајним резултатом и личним рекордом дужине 7.98 м. Горан Нава (1500 м) није прошао у финале и овим такмичењем се опростио од професионалног бављења атлетиком. Ни остали наши представници: Душан Макевић (3000 м), Тамара Салашки (400 м), Милош Раовић (400 м), Страхиња Јовановић (скок у даљ), Милица Емини (60 м препоне) и Милана Тирнанић (60 м) нису прошли у следећи круг такмичења.

Другог дана такмичења учествовали су Ивана Шпановић (скок у даљ), Асмир Колашинац (кугла), Михаил Дудаш (седмобој) и Амела Терзић (1500 м) и Лазар Анић (скок у даљ). Амела Терзић и Лазар Анић нису успели да освоје медаље, док Асмир Колашинац није успео да уђе у финале, највероватније због повреде леђа коју није успео потпуно да санира. Асмир је био видно разочаран својим наступом, а ПСД „Света Србија“ му жели брз опоравак и још пуно успеха и медаља у његовој атлетској каријери. Ивана Шпановић и Михаил Дудаш су се пласирали у финале и подстакли публику да буде уз њих последњег, финалног дана такмичења.

Трећег, финалног дана такмичења било је двоје наших представника. Михаил Дудаш (седмобој) је био јако близу медаље у последњој дисциплини на 1500 м, али је нажалост нагазивши ивицу траке за трчање изгубио равнотежу и пао, што је смањило његов пласман у трци. У укупном пласману такмичење је завршио пети.

Очекивања читаве Србије, па и деце ПСД „Света Србија“ су била усмерена на освајачицу олимпијске медаље ОИ у Риу, Ивану Шпанивић, која је испунила очекивања свих нас и пред домаћом публиком и препуном Ареном у којој је било 12.000 гледалаца освојила злато скочивши већ у трећој серији свој лични рекорд од 7.24 м.

Укупна церемонија овог престижног атлетског такмичења није могла бити лепше завршена: министар спорта и омладине Вања Удовичић честита Ивани на медаљи, српска застава је високо уздигнута у Београдској арени, док сви на ногама слушају српску химну Боже Правде. Ивана нас је по ко зна који пут учинила поносним, а ПСД „Света Србија“ честита не само Ивани, већ свим нашим, али и интернационалним атлетичарима на њиховим успесима, јер је успех и само учешће на овако престижном такмичењу, које захтева много сати тренирања, одрицања и посвећености свом спорту и својој дисциплини.

{gallery}/phocagallery/2017/podrska-ep{/gallery}

Подели ово:

Слични постови