У сусрет најрадоснијем Хришћанском празнику – Велико Васкршње фарбање јаја

vas jajaНајрадоснији Хришћански празник је веома близу, а оно што децу посебно радује је када учествују у украшавању Васкршњих јаја. Удружење „Осмех на дар“ и ПСД „Света Србија“, већ другу годину за редом пружају деци радост припрема за највећи Хришћански празник организујући заједничко Велико фарбање Васкршњих јаја. Данас, на Велики четвртак, 70-так деце се окупило на платоу испред Храма Светог Саве да би својом маштовитошћу, талентом и трудом што лепше украсили јаја и тако у подвигу дочекали Васкрс. У раним сатима сунчаног поподнева, деца су у радости осликавала јаја, различитим бојицама, темперама и других бојилима, да би потом, жири наградио она јаја која су најлепше осликана. Док су деца осликавала јаја, повремено су се сладила крофнама које је обезбедила компанија Крофнас.

После додељивања награда деци која су најлепше осликала јаја, деца су своје активности овог сунчаног поподнева наставила у игри, на љуљашкама и клацкалицама у парку крај Храма Светог Саве.

Сва деца су уложивши свој труд лепо украсила сва јаја, али црвено јаје на коме је осликан Свети Сава, дело девојчице Николине Мачинковић, из одбојкашке секције Свете Србије, је по мишљењу тренера Свете Србије најлепше осликано. Ми смо потомци Светосавског рода и поносни смо на то.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/farbanje-jaja{/gallery}