Најмлађи учесник Београдског маратона – Вукашин Лалић из Свете Србије

vukssПод слоганом Маратон спаја, у суботу 22. априла је одржан 30. јубиларни Београдски маратон. Велика имена светске атлетике су својим присустом увеличали ову манифестацију, мотивишући људе свих генерација на бављење атлетиком и промовишући здраве животне навике. Светски шампиони попут Боба Бимона и Ласеа Вирена којима је ово чак трећи долазак на Београдски маратон, затим Хавијер Сотомајор, Мајк Пауел, Роза Мота, Кевин Јанг и Галина Чистјакова који већ други пут подржавају Београдски маратон, сви заједно су својим доласком потврдили да Београд и сви учесници маратона имају посебну важност за њих.

Полумаратон је ове године добио нову, освежену стазу, па су сви учесници у овој трци трчали преко Моста на Ади. Победник полумаратона је Дарио Ивановски (1:10.00) из Македоније, а победница полумаратонске трке је Слађана Перуновић (1:21.40) из Црне Горе. Другопласирани су Велимир Бојовић (1:10.40) из Србије и Наталија Грац (1:28.28) из Пољске, а трећепласирани су Марко Ранковић (1:11.57) и Александра Маринков (1:30.00) из Србије.

Маратонска трка је посебно обрадовала публику, јер је победу однела наша прослављена атлетичарка Оливера Јевтић (2:37.59), док је у мушкој конкуренцији победио Стивен Катам (2:21.11). Другопласирани су Дарко Живановић (2:29.40) и Тијана Симовић (1:41.45), а трећепласирани су Кенеди Карпети Муео (2:33.40) из Кеније и Наташа Ћулафић (3:02.40).

Поред полумаратона (21,1 км) и маратона (42,195 км) и овог 30. јубиларног Београдског маратона могла је да се трчи и Трка задовољста на 5 км. Ту је било учесника разних генерација, кондиционе и тактичке припремљености, али ми бисмо овом приликом обратили нашу пажњу на наше најмлађе учеснике који су трчали са својим родитељима, а успели смо да снимимо Вукашина Лалића (6 г.) из кошаркашке секције Свете Србије који је са својом мамом Горданом истрчао ову трку и постао најмлађи шампион атлетике. Честитамо Вукашине!

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/vukasin{/gallery}