Обилазак спортских филијала у Косовском Поморављу

pomoУ жељи да се пружи подршка и добије реална слика потреба развоја начина и рада ПСУС – ПСД ”Света Србија” у Косовском Поморављу, председник Удружења Димитрије Стикић, посетио је Шилово, Ново брдо, Гњилане и Пасјане.

У Шилову га је дочекао координатор Свете Србије за овај део Косова и Метохије, дипломирани теолог Јован Цветковић. Ова мала енклава у непосредној близини Гњилана и поред свих недаћа одолева и српски народ успева да опстаје. У Културно просветном центру ”Божидар Митровић Шандор”, поред Јована Цветковића, Димитрије се сусрео и са игуманом манастира Драганац оцем Иларионом (Лупуловићем), иначе духовним сидриштем српског народа на овим просторима, као и намесником гњиланским протојерејем Стевом Митрићем.

Они су га упознали са могућностима и приликама на који начин може да се рад Свете Србије прошири у Косовском Поморављу. Да после веома доброг функционисања и рада у Пасјанима и Партешу, превасходно захваљујући посвећености и раду браће Цветковић: Петра, Мирослава и Јована, постоји веома добар потенцијал да се са радом у следећој етапи крене и у општини Ново Брдо.

Након тога, обиђени су спортски капацитети у Новом Брду и посећен један од тренинга деце спортиста Свете Србије и Пасјанима.

Такође на позив оца архимандрита Илариона, духовно је похођен и манастир Драганац.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/pomoravlje{/gallery}