ДЕЦА СУ ЛИЦЕ СВЕТЕ СРБИЈЕ – ЧЕТВРТО СПОРТСКО САБРАЊЕ

SSSS4bilbordСпортско Сабрање Свете Србије је догађај који је због јединствености свог концепта и квалитета програма добио статус ”Манифестација од посебног значаја за Град Београд”. Ове године централни дан ће се одржати 28. маја на спортским теренима Аде Циганлије који се локацијски налазе иза кружног тока на новобеодградској страни обале ”Београдског мора”. Спортска тема овогодишњег Сабрања је атлетика, а промотер је репрезентативка и шампионка скока у даљ Ивана Шпановић.

У претходне три године Спортско Сабрање је од једнодневне постао дводневна манифестација која је успела да окупи преко 70.000 деце, која су кроз разноврсне садржаје и програме, имала прилику да активно учествују у сазнајном процесу хармоничног васпитања које кровна организација ”Православног Спортског Удружења ”Свети Срб и ја” спроводи и развија од 2013. године, кроз педагошко-тренажни процес свог пројекта ПСД ”Света Србија” и то путем спортова: кошарке, фудбала, одбојке, планинарске секције и других активности, једнако водећи рачуна и о спортском и о духовном развоју преко 500 деце спортиста.

Уводни дан манифестације биће на празник Крсне Славе Града Београда – Спасовдан 25. Маја, организовањем Дечије литије која ће носити назив: ”Деца су лице Београда”.

Дечија литија ће кренути из улице Адмирала Гепрата у 11 часова заједно са централном литијом коју ће предводити Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј. Дечију литију ће чинити најбољи ђаци основних школа Градских општина: Палилула и Чукарица.

Централни дан манифестације Спортског Сабрања је у недељу 28. маја на Ади Циганлији и он ће почети Светом Архијерејском Литургијом којом ће началствовати Патријарх српски Господин Иринеј заједно са свештенстовм Архиепископије београдско-карловачке. Након Свете Литургије почеће културно-уметнички програм у коме ће учествовати: Лена Ковачевић, Бојан Маровић, Борис Режак, Сергеј Ћетковић, Слободан Тркуља, Жељко Васић, Никола Роквић, Давор Јовановић, Биља Крстић и ”Бистрик”, дечји хор ”Светосавско зовнце”, КУД ”Талија”, плесни студио ”Флај”, оркестар гарде ”Станислав Бинички” ид руги.

Док буде трајао програм, на спортским теренима биће постављено преко 45 спортских станица на којим ће деца посетиоци моћи да се упознају са спортским и креативним знањима као што су: атлетика, фудбал, кошарка, одбојка, стреличарство, витешке дисциплине, гимнастика, тенис, веслање, голф, пењање на вештачку стену, фитнес итд.

Сви садржаји Спортског Сабрања су бесплатни, а деци посетиоцима биће подељени дарови као што су: часопис Светсоавско звонце, сладоледи, чоколаде, фризбији, а након првог блока програма у 13:00 биће сервиран војнички пасуљ који ће спремити Војска Србије.

Културно-уметнички програм на бини се завршава у 14:30, након чега се прелази на спортску станицу алтетике где ће се одржати и централни спортски догађај Гранд При Свете Србије у скоку у вис и егзибицијом ”Познати скачу”.

У такмичарском делу учествоваће и борити се за медаљу и пехар атлетичари из селекције млађих пионира, а у егзибиционом делу ”Познати скачу” дисциплине скок увис, учествоваће наше познате личности и уметници: Жељко Васић, Борис Режак, Никола Роквић, Бојан Маровић, Урош Јовчић и многи други.

Пријатељ манифестације ”Спортско Сабрање Свете Србије” је Телеком Србија, а између осталих подржали су је и: СПЦ, Министарство омладине и спорта, Војска Србије, Министарство унутрашњих послова, Град Београд, Дунав осигурање, ЈП ”Ада Циганлија”, Светосавско звонце, Градско саобраћајно предузеће, Нис-Гаспром Њефт, Спортски савез Србије, Спортски савез Београда, Фудбаски савез Србије, Београдски сајам, Градска општина Палилула, Градска општина Чукарица, Вода Вода, Нелт група, Фриком, Лидо, МекенЕриксон, Нектар, Меркатор, Свислајон, Колачић среће. Медијски покровитељи су: РТВ Студио Б, Адриа Медија Група, Радио Словољубве, Телевизија Храм.

Специјални гости Манифестације су спортисти Свете Србије из Пасјана са Косова и Метохије, као и њихове колеге Барани из Црне Горе.

Манифестација ће имати и харитативни карактер јер ће сви посетиоци моћи да помогну и подрже хуманитарну акцију ХО ”Срби за Србе” која помаже вишедетне породице и Егзит Фондације коју води Јован Симић, а опредељену за куповину ултразвука за регионални центар за вантелесну оплодњу при Ужичкој болници.

Позив деце спортиста Свете Србије на Четврто Спортско Сабрање:

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/licess{/gallery}