Спортско Сабрање отворено Дечијом литијом

litija 1Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, кровна организација ПСУСС-ПСД ”Света Србија” организовала је са својом децом спортистима и њиховим вршњацима из основних школа Градских општина Палилула и Чукарица, за наше прилике по први пут Дечју литију. Ова предивна и лепо организована колона од преко хиљаду деце која су свечано била обучена, кретала се на крају велике Спасовданске литије, а деца су носила у рукама балоне распоређене у бојама наше српске заставе: црвене, плаве и беле.

Крећући се централним улицама наше престонице од Вазнесењске цркве па до Саборне, деца су улепшала велику Спасовданску литију, која је окупила наш народ свих старосних доби. Видевши Дечију литију, и остала деца су се придруживала својим вршњацима који су на челу сваке мини колоне носили транспаренте са мислима наших познатих личности: Патријарха Павла, Моше Одаловића, Меше Селимовића, Душка Радовића као и мудрости из народа – Српских народних пословица.

Сходно томе да је ова иницијатива Православног спортског удружења ”Свети Срби и ја” наишла на велику подршку ђака, следеће године се планира још масовнија Дечија литија. Овим јединственим молитвеним догађајем на најлепши могући начин отворено је и Четврто Спортско Сабрање Свете Србије.

Наставак следи у недељу 28. маја на спортским теренима Аде Циганлије. Очекује се велики број деце која ће заједно са својим ближњима увеличати овај велики дан којим желимо да кажемо да вредности као што су: породица, здрав живот, вера, спорт, култура, историја, нису заборављени већ напротив у пуном су полету у животима наших најмлађих и сада је право време да сагледају на делу и на једном месту њихову важност и лепоту.

Најбоља атлетичарка долази на Сабрање

Да су спортске вредности Сабрања како педагошке тако и практичне, веома велике, говори и то да сваке године, добија подршку спортиста свих профила. Овогодишња тема Спортског Сабрања је и атлетика, а њен промотер наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић.

Ова скромна девојка је већ по много чему прва у атлетици-краљици свих спортова. Каријера јој иде узлазном путањом и спортска зрелост, посвећеност и искуство сваким новим такмичењем расте што потврђују и резултати, као што је недавно освојена златна медаља на Европском првенству у дворани, када је са скоком у даљ од 7,24 метра, поставила национални рекорд као и трећи најбољи резултат свих времена у дворани.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/decija-litija{/gallery}

Подели ово:

Слични постови