Породични сабор – празник деце и родитеља

slika za noslovnu vesti porodicni saborПосле Спортског и породичног Сабрања које је по четврти пут организовала ПСУСС – ПСД „Света Србија“, потврђујући статус манифестације од посебног значаја за град Београда, још једна њена манифестација је окупила породице и све људе који поштују вредности традиционалне породице.

Ова манифестација под називом ”Породични Сабор”, одржана је на теренима ФК „Напредак“ у Јајинцима, где је само пре два месеца отворена нова фудбалска секција Свете Србије. Управо та деца, њихови родитељи, као и деца и родитељи деце из других секција, тренери са породицама и сви који воле и поштују традиционалну породицу су у недељно поподне првог дана Светих Тројица заједничарили, разговарајући и играјући спортске игре, све под отвореним небом сунчаног и благим ветром прошараног дана.

Поподне је почело дечјим играма на отвореном око 14 ч: игре с лоптом кроз координацијски полигон, прескакање препрека, вијача, ударање у џак, одбојка, фудбал, а настављено војничким пасуљом у 15 ч, које је ПСУСС – ПСД „Света Србија“ добила на дар од Верског Добротворног Старатељства. Након традиционалног српског ручка и деца и родитељи позвани су на предавање о традиционалној породици које је одржала Милица Новковић, врсни стручњак у области породице и породичног васпитања.

После предавања, тренер Свете Србије и вероучитељ Марко Поповић се захвалио присутнима на пажњи сумирајући битне моменте који су кључни за опстанак традиционалних вредности породице, а онда све присутне и децу и одрасле, позвао на такмичење у надвлачењу конопца. Након такмичења одржана је ревијална утакмица деце, родитеља и тренера којом је ово породично дружење Свете Србије завршено.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/sabor-2{/gallery}