Глас родитеља – писмо захвалности

ZivkoviciPismoRoditeljaДраги наши,
Веома сам срећна и поносна што постоји оваква једна организација, где деца уче да воле своју земљу, једни друге, а пре свега Бога. Јачајући своју веру сигурнијим путевима ходе у овим тешким временима, где су вредности, нажалост, поремећене.

Као мама три детета и као учитељ, посебно схватам васпитни и педагошки значај оваквог рада. Пуно времена деца проводе поред компијутера, таблета, телефона, а све мање напољу, на теренима и у игри са својим вршњацима.Управо те спортске активности, прескакање вијача, играње школица, кликера, трчање и остало неопходан су услов за правилан раст и развој. Овде деца имају прилику да одабирају и тренирају спортове које желе уз тренере, али уз духовно руководство и рад вероучитеља. Они се труде да ту игру и спорт уздигну на један виши ниво. Деца спорт схватају не само као тренинг и физичку рекреацију, већ своју личност изграђују и обогаћују дружењем, разговорима, путовањима, праћењем и учествовањем у разним културним и уметничким манифестацијама. Обилазе и упознају разне крајеве своје земље, своја културна и духовна наслеђа, која нам вековима причају веома важне приче. Уче нас да поштујући Божије заповести волимо једни друге, своје ближње, да будемо поштени, послушни, вредни, хумани, племенити, али исто тако и мудри, храбри, одани. Те лекције су веома битне, посебно у данашњем материјалистичком друштву и времену. Родитељи у борби да зараде за своју децу и обезбеде им егзистенцију и не стижу довољно да буду са њима и да уживају у њиховом одрастању. Често су и у немогућности да плаћају деци спортске и остале активности.Зато сам посебно захвална Светој Србији што је разумела све то и омогућила потпуно бесплатне тренинге , као и бесплатно учешће у разним активностима.

Хвала нашем Патријарху што је благословио оснивање и рад Свете Србије (ПСУСС-ПСД ”Света Србија”), нашим драгим вероучитељима, тренерима и свима осталима који помажу ову организацију на разне начине.Хвала што бринете о нашој деци на најлепши могући начин, а преко њих чувате и јачате породицу која је основ здравог друштва.

Ваши Живковићи