Фудбалска секција прославила своју Крсну славу – Светог Јустина Ћелијског

slava justin 2Свети Јустин Ћелијски, који се прославља 14. јуна и који је Крсна слава и заштитник фудбалске секције, окупио је децу Свете Србије у њеној филијали на спортским теренима у Јајинцима око 15 ч, када је и започета прослава овог великог Српског Светитеља.

Молитвеним чином резања колача и преливања славског жита, началствовао је свештеник Владимир Калезић. Да би деца била што активнија у овом молитвеном чину, она су приликом читања трисвјатоје произнела Молитву Господњу: „Оче наш“ са којом иначе започиње сваки тренинг у Светој Србији. Уследио је тропар Светитељу и остали молитвени поредак. Деца и сви присутни су се затим послужили најпре Славским колачем и житом, а онда и разним сланим и слатким српским специјалитетима богате посне трпезе.

Након тога, домаћин славе, вероучитељ и тренер фудбалске секције Марко Поповић деци и свима присутнима је одржао беседу о животу Светог Јустина Ћелијског од момента његовог рођења, па до упокојења. Деца су помно пратила ову подробну беседу, а оно што ће им свакако остати упечатљиво је да се Свети Јустин Ћелијски родио на Благовести 1894. године, а истог дана се и упокојио 1979. године. Овог Светитеља је красила и ревност у писању Богоугодних књига, којих је написао 40 томова, па је вероучитељ и тренер Марко мотивишући децу на читање рекао: “Дај Боже да и ми прочитамо оволико књига колико их је Авва Јустин написао“.

Спортски део поподнева започела су деца играјући разне игре на травнатом терену, нпр. фудбал и одбојку, а све је завршено у сложној фудбалској игри деце и одраслих.

Тако су деца Свете Србије испраћена на велики летњи распуст: молитвено, саборно и спортски!

Драга децо Свете Србије, Боже здравља, видимо се од септембра!

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/justin2{/gallery}