Ступови промовисали нови студијски албум

muz stupoviУ парохијској сали цркве Светог Василија Острошког на Бежанијској коси, у уторак 4. јула, одржана је прелепа промоција новог студијског албума музичког састава ”Ступови”.

Музички састав “Ступови” је свој корен утврдио на српској традиционалној музици кроз старе, народне инструменте: фрула, кавал, двојнице, зурле, гајде, шаргија, лаута… и народно певање, али је стварајући у овом времену, песмама које изводи дао обележје тог времена кроз савремене аранжмане. Музика коју изводе заснива се, углавном на наслеђу Косова и Метохије, али и другим крајевима Србије /јужна и централна Србија/, а састав има и сопствени, ауторски израз. Музичари су чланови Друштва пријатеља манастира Ђурђеви Ступови у Расу и наступају на црквеним и културним манифестацијама и народним саборима.

На овој промоцији, поред чланова састава ”Ступови” били су и сви музичари и певачи који су својим гласом и инструментом, обогатили музички израз овог јединственог музичког и мисионарског такорећи покрета.

Као специјални гости на промоцији у име ПСУСС-ПСД ”Света Србија” били су наши драги педагози и тренери: Јелена Стошић и Ненад Срећковић.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/stupovi-album{/gallery}