Фудбалери Свете Србије учествовали на највећем регионалном турниру

cajnice2Да гаје велику љубав према спорту и да им је он важан и када је летња пауза и школски распуст, показали су на делу најбољи чланови фудбалске секције Свете Србије. Они су од 1. до 4. јула учествовали на највећем регионалном турниру у фудбалу у Чајничу у Републици Српској.

Овај трећи по реду меморијални турнир: ”Младен Обреновић Брена” окупио је малишане из Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе и Србије, који су се такмичили у три категорије: пионири, петлићи и цицибани. Иначе, сам турнир организује се у знак сећања на младог фудбалера Младена Обреновића, чајничког дечака, преминулог на прагу снова, на дохват спортске вечности. ФК ”Стакорина” у којој је он наравио прве спортске кораке организује овај догађај и из године у годину показује да сећањем на свог дивног суграђанина не даје да његова љубав према спорту насилно заустављена буде прекинута, већ да и даље живи у сваком дечаку и девојчици који на турниру по сунцу и киши, јуре за лоптом демонстрирајући своје фудбалске вештине.

Млади фудбалери Свете Србије су пут Чајнича кренули у суботу 1. јула заједно са својим другарима из ФК ”Оле”, а у пратњи свога тренера Бранислава Мићановића. Турнир је почео у недељу 2. јула и свечано га је отворио заменик начелника општине Чајниче Господин Бојан Танасковић.

Међу учесницима су били: ФК ”Олимп” Пале, ФК ”Дрина” Вишеград, ФК ”Младост” Рогатица, ФК ”Оле” Београд, ФК ”Брезница” Пљевља, ФК ”Сутјеска” Фоча, ФК ”Света Србија” Београд, ФК Стакорина” Чајниче.

Деца спортисти су била сјајна. Играла су фудбал и показујући своје вештине и тимску, ферплеј игру надметала се, надигравала кроз успешне дриблинге, давала гол више. Иако је време било промењиво час облаци, а час јако јулско Сунце, па чак и на крају када су сви били окупани топлом летњом кишом турнир је текао силовито ношен енергијом и снагом малих фудбалера на терену.

На крају добили смо нове шампионе и најбоље играче турнира, као и нова пријатељства.

Директор турнира Константин Катана, је не скривајући задовољство успешношћу самог турнира, посебно истакао: „Хвала нашим пријатељима из Србије који су ту дошли на три дана. Ово је за мене више од турнира, од спорта. Ово је завет који желим испунити. Зато ми је увијек пуно срце кад видим да се све одвија на најбољи начин! За Младена, мог друга, мог брата.“

Поред сјајне игре на терену, изврсне победе и два минимална пораза, екипа Свете Србије је гласовима свих тимова, чланова организације и навијача, проглашена за најпоштенију и нај фер екипу, за шта су добили и медаље.

Презадовољни стеченим новим спортским искуствима, фудбалери Свете Србије су у повратку носећи најлепше утиске из Чајнича и свог тродневног боравка тамо, посетили још и Вишеград, Андрић град, возили се Шарганском осмицом и обишли манастир Добрун.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/cajnice{/gallery}