Помоћ другима је радовање са обе стране

hooИако је увелико време распуста, деца Свете Србије су и даље вредна и окупљена око прелепих догађаја. Тако, су се одазвала позиву Хуманитарне организације ”Срби за Србе”, упућеном Светој Србији да им се помогне око припреме једне од многобројних акција које су усмерене ка онима који су најугроженији.

Делећи исте облике човечности и стремећи идеји да корачајући кроз време оплеменимо га врлинским хришћанским делима, ПСУСС-ПСД ”Света Србија”, је увек ту да пружи руку и подржи акције ХО ”Срби за Србе” када год је у могућности.

Деца спортисти су у просторијама ХО ”Срби за Србе”, уз осмехе и весели жагор учествовала у паковању инфо материјала Организације, који се шаље на хиљаде адреса широм света, свих њених донатора како би им била дата детаљна информација како и на који начин су утрошена средства за помоћ угроженим српским породицама у читавом региону.

ХО ”Срби за Србе” укратко

Пре дванаест година, групa младих ентузијаста расутих по свету, суочених са тенденцијом тихог изумирања Срба у отаџбини, окупили су се око идеје проткане кроз сам њен назив:”Срби за Србе”, тј. једну хуманитарну, неполитичку, непрофитну, невладину и потпуно јавну организацију, која ће помоћи сваку српску породицу са петоро и више деце на просторима бивше Југославије.

Они не штедећи себе, поклањају своје време, труд, наду и новац многочланим домаћинствима којима су људска реч, братска солидарност, и помоћ преко потребни.

Прикупљеним новцем до сада, конкретно су помогли преко 1.400 вишечланих породица, у којима живи преко 10.000 деце.

Њихова крилатица гласи: ”Деца су наша будућност”

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/hosrbi{/gallery}

Подели ово:

Слични постови