Деца Свете Србије на 62. Mеђународном сајму књига

sajam 2017Деца Свете Србије су по трећи пут имала прилику да посете Међународни Сајам књига, манифестацију од посебног значаја за Србију, а и читав Балкан. Њихов домаћин било ја званично гласило СПЦ за децу – ”Светосавско звонце”. Пролазећи кроз хале испуњене мноштвом посетилаца, деца су радосно коментарисала како је све велико и била одушевљена богатством садржаја, као што су различита предавања, промоције, образовне радионице и штандови на којима се могла наћи најразличитија литература за децу и одрасле, на домаћем и страним језицима.

После шетње кроз хале, деца су направила предах на штанду Светосавског Звонца, где их је срдачно дочекала госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник овог часописа. Поред тренера кошаркашке секције Јелене Стошић, која је била њихов водич и главни организатор посете, на штанду Звонца сачекали су их још и тренер фудбалске секције Бранислав Мићановић и члан шампионске футсал екипе Свете Србије Александар Цвијановић. Деца су се послужила слаткишима и дарована су примерцима дечијег часописа „Светосавско Звонце“. Уследило је дружење са Госпођом Радмилом Мишев, која је умећем свог дугогодишњег образовног и педагошког рада са децом, продубила њихова интересовање за свет књиге.

Након корисног разговора са госпођом Радом, деци је привукао пажњу штанд у комшилуку Светосавког Звонца, штанд Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, где је била промоција двојезичних антологија за децу “Језик нам је отаџбина“. Аутори ових двојезичних издања су били одушевљени децом Свете Србије која су већ на штанду Светосавског Звонца показивала радост што су на Сајму књига. Они су се након своје промоције упознали са сваким дететом појединачно. Сва деца су добила и посвету од аутора, у складу са именом и карактеристикама које су деца открила писцима за кратко време њиховог разговора. После дружења са дечијим писцима, деца су изразила жељу да оду у халу 2А, и одељак где су специјализоване књиге за њихов узраст.

Захваливши се домаћинима на срдачној добродошлици који су им спремили на штанду Светосавског звонца, деца, њихови родитељи, и тренер – водич Јелена Стошић, упутили су се ка познатим дечјим насловима да додатно обогате своје кућне библиотеке.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/sajam-knjiga-2017{/gallery}