Света Србија помогла у организацији хокејашког турнира за децу

hokejasiУ леденој дворани „Пионир“ у Београду, 4. и 5. новембра, одржан је трећи међународни Меморијални турнир ”Мирко Холбус”. На турниру је учествовало 380 малишана узраста од 6 до 10 година, а поред домаћих екипа из Београда, Новог Сада и Суботице (НС Старс, Спартак, Црвена Звезда, СРБ Гирлс и Партизан), наступили су и клубови из Мађарске (МАЦ и КМХ), Хрватске (Медвешћак и Младост), БиХ (Вукови), Словеније (Блед и Олимпија), Аустрије (ЕХЦ Данубе Исландерс) и Словачке (ХШ Бе тхе Бест). Одиграно је укупно 145 утакмица.На турниру је уцествовало 30 тимова, сваки тим је одиграо по 9 утакмица. Јачина и величина турнира је била на завидном нивоу и није виђена у задњих 20 година у Србији.

Сам турнир одржава се већ три године у организацији ХК ”Партизан” и носи назив ”Мирко Холбус” и то у знак сећања на њиховог дугогодишњег играча и председника клуба, који је наступао и за репрезентацију Југославије на Олимпијским играма у Инсбруку 1964. и Светском шампионату 1961. године.

У самој организацији овог прелепог спортског догађаја учествовала је ПСУСС-ПСД ”Света Србија” тако што су тренери и играчи футсал екипе помогли у организацији и протоколу туннира, а деца спортисти су били специјални гости догађаја на његовим завршним финалним утакмицама по групама.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/hokejaski-turnir{/gallery}