Света Србија на међународном Сајму спорта

sajamsporta4444Кровна организација Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” је у оквиру свог пројекта ПСД ”Света Србија”, а за своје чланове, организовала посету међународном Сајму спорта који се одржавао по шести пут.

У организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије од 24. до 26. новембра у Хали 1 Београдског сајма, сви заљубљеници у спортске вештине могли су се ближе упознати са радом наших савеза, а на теренима су могли и да се опробају у некима од њих. Преко 300 деце спортиста Свете Србије, уживало је у понуђеном садржају на другом по реду дану ове спортске манифестације. У складу са слоганом манифестације који гласи: ”Србија је земља спорта”, деца чланови Свете Србије су се заједно са својим тренерима одмах по уласку у хале распоредили по свим спортским теренима. Већ на самом почетку програма, који су ишли по спортским теренима, видело се да су спортисти Свете Србије најбројнији, тако да су имали прилику да се и тимски опробају у појединим спортовима, распоредивши се између себе.

Министар омладине и спорта господин Вања Удовичић, је у сусрету са тренерима и децом спортистима Свете Србије, рекао да му је драго што их опет види и што се увек масовно одазивају на ову спортску манифестацију. То је још једна потврда да Света Србија кроз свој кредо: ”спорт и духовност”, заокружује своју мисију јер је и сам Сајам спорта постављен на постулатима спортског образовања, педагошког приступа, дружења и практиковања правих животних вредности.

Наша земља Србија, у години иза нас заиста има са чим да се поноси, јер је бројност спортских одличја и постигнутих пласмана на велика планетарна такмичења огроман. По речима министра Удовичића, ми смо потврдили да смо између осталог и спортски народ тј да је Србија земља спорта.

У 2017. години, наши спортисти су освојили укупно 720 медаља. На 49 међународних такмичења освојили су 38 медаља у олимпијским и параолимписјким дисциплинама, у појединачним и колективним спортовима. Влада Републике Србије, је кроз организацију великих спортских такмичења, показала да има капацитет, људство и знање да их реализује на највишем нивоу. То су између осталих били: Европско атлетско дворанско првенство, Европско првенство у рвању за сениоре у олимпијским дисциплинама, Светски купови у веслању, кајаку и кануу. Такође предстоје припреме и за 5. Европске спортске универзитетске игре које ће се одржати 2020. године у Београду.

На шестом Сајму спорта 2017, учествовало је 150 територијалних спортских савеза, 87 националних гранских спортских савеза, представници најзначајних спортских институција у нашој земљи, од Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Параолимпијског и Олимпијског комитета Србије, као и најважније националне спортске и образовне институције.

Овако је изгедао дан на Сајму спорта:

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2017/gramataa/2oo{/gallery}

Подели ово:

Слични постови