Грамата захвалности председнику Градске општине Чукарица

gramataУ знак вишегодишње подршке активностима кровне организација ПСУ ”Свети Срб и ја” која кроз свој пројекат ПСД ”Света Србија”, негује хармонично васпитање деце: спорт и духовност, председник Димитрије Стикић и генерални секретар Владимир Радовић уручили су данас господину Срђану Коларићу, председнику Градске општине Чукарица, Грамату захвалности.

Овај мали знак пажње, је потврда чврсте сарадње сабране око заједничке бриге за телесни у духовни развој наше деце, као и стремљење ка изградњи квалитетне алтернативе, која ће им у данашњем времену када су ове вредности у кризи, дати квалитетно одрастање и васпитање, које је у исто време без новчаних надокнада тј бесплатно, чиме се за овако важан сегмент развоја деце, већ ионако преоптерецћен родитељски буџет растерећује и садејствује у одговорности.

Посебан акценат је стављен на подршку Општине Чукарица као домаћина у развоју централног спортског догађаја Организације који се већ четири године реализује на Ади Циганлији под називом: ”Спортско Сабрање Свете Србије”. Захваљујући квалитетном и занимљивом програму који нуди, овај јединствени догађај је добио статус ”Манифестација од посебног значаја за Град Београд” и до сада је окупио преко 100.000 деце и чланова њихових породица. Ово продично спортско-духовно окупљање породица на Ади Циганлији, ће у 2018. години имати и мали јубилеј, јер ће бити пето по реду, што опет потврђује континуитет, као и став и чињеницу да постојање и изградња оваквих пројеката омогућава да се на темељима савремених тренажних активности и моралног кодекса који је у коду нашег националног бића, могу применити програми и садржаји и у њих укључити на хиљаде наших породица и првенствено њихових најмлађих чланова – деце.

На крају сусрета, договорен ја наставак и проширење сарадње која ће бити усмерена на развојни капацитет активности кровне организације ПСУ ”Свети Срб и ја” на територији ГО Чукарица која ће у потпуности подржати стратегију обнове и унапређења рада спортских институција у овој просторно највећој београдској општини.