Најбољи тенисер на КиМ је члан Свете Србије

tenisernajboljiДа на Косову и Метохији живе веома талентовани спортисти ПСУСС-ПСД ”Света Србија” је схватила још приликом покретања својих спортских секција у Пасјанима надомак Гњилана. Иако живе у веома тешким условима, окружени не баш пријатељски настрoјеним комшијама, приморани да се колико-толико слободно крећу само на територији својих енклава, деца расту и сазревају, схватајући већ веома малa сву озбиљност живота на КиМ. Ипак ситним радостима детињства теже и прижељкују их у свом окружењу, те је стога Света Србија чим се указала прилика да прошири свој рад на КиМ, то учинила у српској енклави Ново Брдо. У самим припремама за ову како организацијски тако и спортски веома озбиљну операцију, ПСУСС је упознала једног правог малог шампиона. Зове се Филип Павић, има једанаест година и у сезони 2016/2017 је најбољи тенисер на Косову и Метохији у својој генерацији.

Приликом првог сусрета са њим чланови управе ПСУСС видели су пред собом малог скромног дечака крупних и веселих очију. О својим успесима је говорио као да је то сасвим обична ствар и каже није изгубио ниједан меч, а играо је на свим турнирима који су се одржали на Косову и Метохији, већином као једини Србин. Такође је навео да тренира два пута недељно, некада са тренером Дејаном Живићем, а некада и сам ударајући о зид терена у школском дворишту. По његовим речима, велику потпору поред породице даје му и прота Новобрдски Стева Митрић, а спортски узор му је Новак Ђоковић. Пожалио се да и до квалитетне спортске опреме тешко долази јер је она скупа и недостижна за финансијске прилике његове породице.

Ганути овим сусретом, Димитрије Стикић, председник и Владимир Радовић, генерални секретар ПСУСС, набавили су комплет професионалне тениске опреме и приликом отварања спортске филијале у Новом Брду, предали је Филипу Павићу. Такође, уручили су му и дрес Свете Србије и позвали га да постане активни члан ПСУСС, што је он са радошћу прихватио.

Фотографије

{gallery}/phocagallery/2018/teniser{/gallery}

Подели ово:

Слични постови